Aardappelgratin

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl roomkaas (Boursin culinair)
  • 3 eetl peterselie
  • 50 ml bouillon (van tablet)
  • 150 ml liter kookroom
  • 75 gr geraspte kaas (bijvoorbeeld gruyère)
  • Peper en zout
  • boter voor invetten ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°
Verwarm de oven voor op 180°

Voorbereiding

(50 minuten)

  1. Schil en was de aardappelen.
  2. Snij in plakjes (niet te dun).
  3. Doe de aardappelpartjes in een pan met water en zorg dat ze net onder staan.
  4. Breng aan de kook en laat 4 minuten koken.
  5. Hak de peterselie.

Roommengsel

  1. Maak ondertussen de bouillon en laat hem iets afkoelen.
  2. Voeg daarna de room, geperste knoflook, roomkaas en de fijngehakte peterselie toe.
  3. Mix alle ingrediënten met een staafmixer.

Ovenschaal vullen

  1. Vet een ovenschaal in en leg er de gekookte aardappelpartjes in.
  2. Giet er de vloeistof overheen en bedek de met de geraspte kaas.

Bakken

  • Zet in het midden van de oven totdat de aardappelen gaar zijn en de bovenkant een bruin korstje heeft.
Feestje? Bereid de gratin voor en bak ongeveer 30 minuten in de oven en haal er uit, zet terug in de oven wanneer je aan het hoofdgerecht begint}