Aardbeien tiramisu

Ingrediënten
Voor 4-6 personen
Gemarineerde aardbeien
- 250 g aardbeien
- rasp en sap van 1/2 citroen
- 3 el limoncello
- 2-3 el poedersuiker
Sap voor vingerkoekjes
- 18 vingerkoekjes
- 50 ml water
- sap en zeste van 1 sinaasappel
- 6 el limoncello
- 2,5 el suiker
Voor de mascarpone crème
- 2 eidooiers
- 3 el poedersuiker
- 2 el limoncello
- 175 g mascarpone
Voor het eiwit schuim
- 1,5 el suiker
- eiwit van 2 eieren
Bereiding
Aardbeien marineren
- Snij de aardbeien in stukjes.
- Voeg de sap en rasp van een citroen toe.
- Voeg de poedersuiker toe.
- Zet in de koelkast tot voor gebruik.
Likeur mengsel voor lange vingers
- Zet het water met de suiker, schil en sap van een sinaasappel op het vuur.
- Laat het koken, haal het van het vuur.
- Voeg de Limoncello toe en laat afkoelen.
Eidooiers kloppen
- Voeg de eidooiers en de suiker toe aan een plastic beslagkom en zet deze op een op pan met heet water.
- Zorg dat het water in de pan de beslagkom niet raakt.
- Gebruik je een aluminium kom, zorg dan dat de kom niet te warm wordt anders stollen de eidooiers.
- Klop (met een mixer) totdat de crème mooi in de kom blijft hangen.
- Voeg de limoncello toe.
- Zet de kom in de koelkast.
Eiwit kloppen
- Klop in een keukenmachine het eiwit stijf.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot het mengsel in pieken overeind blijven staan.
- Zet vervolgens weg in de koelkast.
Lange vingers marineren
- Snij de lange vingers doormidden en marineer in het likeur mengsel.
Samenstellen mousse
- Roer de mascarpone los (mixer in de laagste stand).
- Roer de mascarpone in 3 delen door het eidooiermengsel. Gebruik eventueel een mixer in de laagste stand.