Aardbeien tiramisu

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

Gemarineerde aardbeien

  • 250 g aardbeien
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 3 el limoncello
  • 2-3 el poedersuiker

Sap voor vingerkoekjes

  • 18 vingerkoekjes
  • 50 ml water
  • sap en zeste van 1 sinaasappel
  • 6 el limoncello
  • 2,5 el suiker

Voor de mascarpone crème

  • 2 eidooiers
  • 3 el poedersuiker
  • 2 el limoncello
  • 175 g mascarpone

Voor het eiwit schuim

  • 1,5 el suiker
  • eiwit van 2 eieren

Bereiding

Aardbeien marineren

  1. Snij de aardbeien in stukjes.
  2. Voeg de sap en rasp van een citroen toe.
  3. Voeg de poedersuiker toe.
  4. Zet in de koelkast tot voor gebruik.

Likeur mengsel voor lange vingers

  1. Zet het water met de suiker, schil en sap van een sinaasappel op het vuur.
  2. Laat het koken, haal het van het vuur.
  3. Voeg de Limoncello toe en laat afkoelen.

Eidooiers kloppen

  1. Voeg de eidooiers en de suiker toe aan een plastic beslagkom en zet deze op een op pan met heet water.
  2. Zorg dat het water in de pan de beslagkom niet raakt.
  3. Gebruik je een aluminium kom, zorg dan dat de kom niet te warm wordt anders stollen de eidooiers.
  4. Klop (met een mixer) totdat de crème mooi in de kom blijft hangen.
  5. Voeg de limoncello toe.
  6. Zet de kom in de koelkast.

Eiwit kloppen

  1. Klop in een keukenmachine het eiwit stijf.
  2. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot het mengsel in pieken overeind blijven staan.
  3. Zet vervolgens weg in de koelkast.

Lange vingers marineren

  1. Snij de lange vingers doormidden en marineer in het likeur mengsel.

Samenstellen mousse

  1. Roer de mascarpone los (mixer in de laagste stand).
  2. Roer de mascarpone in 3 delen door het eidooiermengsel. Gebruik eventueel een mixer in de laagste stand.