Appelcake

Ingrediënten

Voor de cake

  • 150 g roomboter
  • 150 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 3 eieren
  • 150 g bakmeel
  • 750 g appelen

voor de afwerking

  • 2 el abrikozenjam
  • 1 el water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°.

Voorbereiden

  1. Schil de appels.
  2. Snijd in vier partjes.
  3. Snijd elk partje ook weer in 4 partjes.

Cake maken

  1. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker zacht (gebruik een mixer).
  2. Klop één voor één de eieren erdoor.
  3. Klop daarna nog 4 minuten op de hoogste stand door.
  4. Roer het gezeefde bakmeel erdoor.
  5. Doe het cakedeeg in een ingevette ronde springvorm.
  6. Leg de appelen op het deeg.
  7. Bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.

Afwerken

  1. Kook de abrikozenjam met water op.
  2. Bestrijk de cake ermee.