Appelcake

Ingrediënten
Voor de cake
- 150 g roomboter
- 150 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 mespuntje zout
- 3 eieren
- 150 g bakmeel
- 750 g appelen
voor de afwerking
- 2 el abrikozenjam
- 1 el water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°.
Voorbereiden
- Schil de appels.
- Snijd in vier partjes.
- Snijd elk partje ook weer in 4 partjes.
Cake maken
- Klop de boter met de suiker en vanillesuiker zacht (gebruik een mixer).
- Klop één voor één de eieren erdoor.
- Klop daarna nog 4 minuten op de hoogste stand door.
- Roer het gezeefde bakmeel erdoor.
- Doe het cakedeeg in een ingevette ronde springvorm.
- Leg de appelen op het deeg.
- Bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.
Afwerken
- Kook de abrikozenjam met water op.
- Bestrijk de cake ermee.