Babi pangang

Ingrediënten

  • 500 g varkenspoulet

Marinade

  • 1/2 ui
  • 2 theelepels djahe
  • 1 theelepel sambal
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels ketjap
  • sap van 1/2 citroen

Voor de pangasaus

  • 1 uitje
  • 4 dl water
  • 1 of 2 theelepels sambal
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels gembersiroop of 1 - 1,5 eetlepel djahe
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • Maizena

Bereiding

Marineren en bakken

  1. Laat het vlees minimaal 1 uur (of bij voorkeur langer) marineren.
  2. Haal het vlees uit de marinade en bak het in wat olie.
  3. Kook de marinade in terwijl je het vlees bakt.

Saus maken

  1. Snipper het uitje fijn.
  2. Fruit het uitje in wat olie.
  3. Knijp het knoflookteentje uit en bak kort mee.
  4. Voeg de overige ingrediënten toe (met uitzondering van de maizena) en kook de saus in.
  5. Meng de maizena met een beetje koud water en voeg het bij de saus.
  6. Kook de saus verder in tot het de dikte heeft van chilisaus.

Serveren

  1. Serveer de saus over de stukjes gebakken varkensvlees.
  2. Voeg eventueel wat atjar tjampoer, rijst en komkommer of paksoi toe.