Babi pangang
Ingrediënten
Marinade
- 1/2 ui
- 2 theelepels djahe
- 1 theelepel sambal
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels ketjap
- sap van 1/2 citroen
Voor de pangasaus
- 1 uitje
- 4 dl water
- 1 of 2 theelepels sambal
- 1 knoflookteentje
- 1 eetlepel citroensap
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels gembersiroop of 1 - 1,5 eetlepel djahe
- 4 eetlepels tomatenketchup
- Maizena
Bereiding
Marineren en bakken
- Laat het vlees minimaal 1 uur (of bij voorkeur langer) marineren.
- Haal het vlees uit de marinade en bak het in wat olie.
- Kook de marinade in terwijl je het vlees bakt.
Saus maken
- Snipper het uitje fijn.
- Fruit het uitje in wat olie.
- Knijp het knoflookteentje uit en bak kort mee.
- Voeg de overige ingrediënten toe (met uitzondering van de maizena) en kook de saus in.
- Meng de maizena met een beetje koud water en voeg het bij de saus.
- Kook de saus verder in tot het de dikte heeft van chilisaus.
Serveren
- Serveer de saus over de stukjes gebakken varkensvlees.
- Voeg eventueel wat atjar tjampoer, rijst en komkommer of paksoi toe.