Bami
Ingrediënten
- 300 g varkenspoulet of kip
- rijst
- nasi-/Bamikruiden (Verstegen)
- 1 dikke ui
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels djahé
- 1 theelepel sambal
- Ketjap
- 3 tomaten
- witte kool
- taugé
- 1 prei
Bereiding
Voorbereiden
- Kook de poulet ± 10 minuten.
- Snijd de prei in kleine stukken.
- Snipper de ui en knoflook.
- Wrijf de gesnipperde ui en knoflook samen met de djahépoeder en sambal in een vijzel.
Bereiden
- Bak het vlees samen met de kruiden in een wokpan met wat wokolie.
- Voeg het kruidenmengsel uit de vijzel toe en bak mee.
- Voeg een paar tomaten toe en wat ketjap.
- Sudder het geheel een kwartiertje op een laag pitje, met deksel erop.
- Voeg de witte kool toe.
- Kook ondertussen de bami.
- Voeg de bami, taugé en prei toe aan het vlees, meng goed.
- Voeg eventueel wat extra ketjap toe.