Bami

Ingrediënten

  • 300 g varkenspoulet of kip
  • rijst
  • nasi-/Bamikruiden (Verstegen)
  • 1 dikke ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels djahé
  • 1 theelepel sambal
  • Ketjap
  • 3 tomaten
  • witte kool
  • taugé
  • 1 prei

Bereiding

Voorbereiden

  1. Kook de poulet ± 10 minuten.
  2. Snijd de prei in kleine stukken.
  3. Snipper de ui en knoflook.
  4. Wrijf de gesnipperde ui en knoflook samen met de djahépoeder en sambal in een vijzel.

Bereiden

  1. Bak het vlees samen met de kruiden in een wokpan met wat wokolie.
  2. Voeg het kruidenmengsel uit de vijzel toe en bak mee.
  3. Voeg een paar tomaten toe en wat ketjap.
  4. Sudder het geheel een kwartiertje op een laag pitje, met deksel erop.
  5. Voeg de witte kool toe.
  6. Kook ondertussen de bami.
  7. Voeg de bami, taugé en prei toe aan het vlees, meng goed.
  8. Voeg eventueel wat extra ketjap toe.