Baderdeegrolletjes met champignons

Ingrediënten
Voor ongeveer 12 hapjes
- 6 blaadjes bladerdeeg
- 125 g champignons
- 100 g spinazie
- 6 plakjes brie
- 1 flinke paprikapoeder
- 1 ei, los geklopt
- grof zeezout
- peper/zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°
Voorbereiden
- Ontdooi de bladerdeeg plakjes (zorg dat ze niet helemaal ontdooit zijn).
- Maak ondertussen de vulling.
Vulling maken
(15 minuten)
- Hak de champignons grof (gebruik keukenmachine) en doe ze in een kom.
- Vul de keukenmachine met spinazie (eventueel bladspinazie ontdooid uit de vriezer).
- Voeg de gesnipperde uien en een paar plakken brie toe. Meng goed.
- Voeg toe aan de champignons.
- Breng op smaak met zout, flink wat peper en wat rode paprikapoeder.
- Rol een plakje bladerdeeg met de deegroller iets uit, zodat je twee rolletjes met één plakje kunt maken.
- Leg hier wat vulling op, rol de bladerdeeg op en zorg dat hij goed dicht zit.
- Klop een eidooier los en smeer dit op de bladerdeeg.
- Bestrooi eventueel met wat grof zeezout voor een extra bite.
Snacks bakken
(15-20 minuten)
- Leg de snacks op een bakpapier op een ovenplaat.
- Bak de snacks in ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Haal ze eruit als ze goudbruin zijn.