Baderdeegrolletjes met champignons

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 hapjes

  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 125 g champignons
  • 100 g spinazie
  • 6 plakjes brie
  • 1 flinke paprikapoeder
  • 1 ei, los geklopt
  • grof zeezout
  • peper/zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°

Voorbereiden

  • Ontdooi de bladerdeeg plakjes (zorg dat ze niet helemaal ontdooit zijn).
  • Maak ondertussen de vulling.

Vulling maken

(15 minuten)

  1. Hak de champignons grof (gebruik keukenmachine) en doe ze in een kom.
  2. Vul de keukenmachine met spinazie (eventueel bladspinazie ontdooid uit de vriezer).
  3. Voeg de gesnipperde uien en een paar plakken brie toe. Meng goed.
  4. Voeg toe aan de champignons.
  5. Breng op smaak met zout, flink wat peper en wat rode paprikapoeder.
  6. Rol een plakje bladerdeeg met de deegroller iets uit, zodat je twee rolletjes met één plakje kunt maken.
  7. Leg hier wat vulling op, rol de bladerdeeg op en zorg dat hij goed dicht zit.
  8. Klop een eidooier los en smeer dit op de bladerdeeg.
  9. Bestrooi eventueel met wat grof zeezout voor een extra bite.

Snacks bakken

(15-20 minuten)

  1. Leg de snacks op een bakpapier op een ovenplaat.
  2. Bak de snacks in ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven.
  3. Haal ze eruit als ze goudbruin zijn.