Boemboe Bali

Ingrediënten

  • 500 g varkens/runderpoulet
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels Laos
  • 2 theelepels gember
  • 2 kemirienoten
  • 2 cm santen
  • 2 à 3 eetlepels ketjap
  • Olie/boter
  • Zout naar smaak
  • 1 à 2 dl water
  • 1 zakje boemboe bali (bijvoorbeeld van Toko Djawa)

Bereiding

Gebruik het boekje Oma Keasberry’s Indische keukengeheimen als basis
  1. Wrijf de gesnipperde ui, geperste knoflook, Laos, gember, sambal, kemiries en zout in een vijzel fijn.
  2. Fruit dit kruidenmengsel in een pan met wat olie.
  3. Bak hierin het vlees rondom bruin aan.
  4. Voeg eventueel het zakje met kruidenmengsel van de toko toe.
  5. Voeg daarna ketjap, santen en, indien nodig, water toe.
  6. Laat het geheel circa 45 minuten sudderen.