Boemboe Bali

Ingrediënten
- 500 g varkens/runderpoulet
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels sambal
- 2 theelepels Laos
- 2 theelepels gember
- 2 kemirienoten
- 2 cm santen
- 2 à 3 eetlepels ketjap
- Olie/boter
- Zout naar smaak
- 1 à 2 dl water
- 1 zakje boemboe bali (bijvoorbeeld van Toko Djawa)
Bereiding
Gebruik het boekje Oma Keasberry’s Indische keukengeheimen als basis
- Wrijf de gesnipperde ui, geperste knoflook, Laos, gember, sambal, kemiries en zout in een vijzel fijn.
- Fruit dit kruidenmengsel in een pan met wat olie.
- Bak hierin het vlees rondom bruin aan.
- Voeg eventueel het zakje met kruidenmengsel van de toko toe.
- Voeg daarna ketjap, santen en, indien nodig, water toe.
- Laat het geheel circa 45 minuten sudderen.