Bosbessenpannenkoek
Ingrediënten
2 personen
- 300 gram bloem
- 10 gram suiker (2 theelepels)
- 1/2 pakje gist
- snufje zout
- 300 ml melk (lauwe)
- 1 eetlepel olie
- 2 eieren
- 1 pond bosbessen
4 personen
- 500 gram bloem
- 15 gram suiker (3 theelepels)
- 3/4 pakje gist
- snufje zout
- 500 ml melk (lauwe)
- 1 eetlepel olie
- 3 eieren (4 kleine)
- 500 g bosbessen
Bereiding
Voorbereiden
- Splits de eieren (eiwit wordt later geklopt).
- Zeef de bloem in een kom en meng de droge gist erdoor.
3.Voeg het zout toe langs de rand van de kom en meng opnieuw.
Als het zout bij de gist komt zal de deeg niet rijzen.
- Warm de melk tot lauwwarm in de magnetron.
- Was de bosbessen en verwijder zoveel mogelijk water.
Deeg maken
- Klop in een kommetje het eigeel met de suiker en een beetje lauwwarme melk los.
- Voeg de olie en het mengsel toe aan de kom met bloem, gist en zout.
- Meng met kneedhaken beetje bij beetje de gesmolten boter toe.
- Meng met kneedhaken de rest van de melk voorzichtig door het bloemmengsel (niet alles in een keer).
- Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf. Tip: maak de kom schoon met een doorgesneden citroen.
- Roer het geklopte eiwit voorzichtig door de rest van het deeg.
- Laat een ½ uur rijzen.
- Roer de bessen erdoor.
- Laat nog een kwartier rijpen.
Bakken
- Bak de pannenkoeken met twee tegelijk in een gietijzeren pan op een middelmatig vuur (± 4 minuten per kant).