bosbessen bavarois

Ingrediënten
- 350 g bosbessen/bosvruchten (diepvries)
- handvol blauwe bessen
- 2 perssinaasappels
- 40 g poedersuiker
- 3 eetl. bosvruchtenlikeur
- 2 eidooiers
- 25 g suiker
- 40 g poedersuiker
- 1 liter volle yoghurt (uitlekken)
- 1 dl slagroom (of 1 pakje klopklop)
- 2 eiwitten
Bereiding
Hangop maak je een dag van te voren.
Dag van te voren
- Zet een zeef in een kom en leg er een doek in. Giet de yoghurt in het doek en laat de yoghurt in de koelkast uitlekken.
- Verwarm de pulp met de likeur en het sap van de uitgeperste sinaasappels en de poedersuiker. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Dag zelf
Bavarois maken
- Klop de eidooiers schuimig.
- Klop de room stijf.
- Klop de eiwitten stijf.
- Roer de eidooiers, de room en de uitgelekte yoghurt door elkaar en mix alles op de laagste stand voorzichtig glad.
- Roer de vruchtenpulp erdoor. Proef!
- Spatel de opgeklopte eiwitten beetje bij beetje door het mengsel. Alles moet luchtig blijven.
- Zet minimaal 3 uur in de koelkast.