bosbessen bavarois

Ingrediënten

  • 350 g bosbessen/bosvruchten (diepvries)
  • handvol blauwe bessen
  • 2 perssinaasappels
  • 40 g poedersuiker
  • 3 eetl. bosvruchtenlikeur
  • 2 eidooiers
  • 25 g suiker
  • 40 g poedersuiker
  • 1 liter volle yoghurt (uitlekken)
  • 1 dl slagroom (of 1 pakje klopklop)
  • 2 eiwitten

Bereiding

Hangop maak je een dag van te voren.

Dag van te voren

  1. Zet een zeef in een kom en leg er een doek in. Giet de yoghurt in het doek en laat de yoghurt in de koelkast uitlekken.
  2. Verwarm de pulp met de likeur en het sap van de uitgeperste sinaasappels en de poedersuiker. Laat afkoelen en zet in de koelkast.

Dag zelf

Bavarois maken

  1. Klop de eidooiers schuimig.
  2. Klop de room stijf.
  3. Klop de eiwitten stijf.
  4. Roer de eidooiers, de room en de uitgelekte yoghurt door elkaar en mix alles op de laagste stand voorzichtig glad.
  5. Roer de vruchtenpulp erdoor. Proef!
  6. Spatel de opgeklopte eiwitten beetje bij beetje door het mengsel. Alles moet luchtig blijven.
  7. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.