Broccoli-prei quiche

Ingrediënten

  • 1 rol tante fanny quichesdeeg

Vulling

  • 1 broccoli
  • 1 Prei
  • 1 kleine ui
  • 5 plakken gekookte ham
  • 1 bakje monchou roomkaas
  • 1 teentje Knoflook
  • Peper
  • Italiaanse kruiden (Oil & Vinigar)
  • 2-3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • Scheut melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°

Bereiding

Blind bakken Quiche

  1. Bekleed een springvorm met de quiche deeg
    (gebruik het bakpapier van de quiches).
  2. Frommel een bakpapier eerst op en leg het op de deeg.
  3. Vul met de bakbonen en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Vulling maken

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ze 2 minuten.
  2. Snij de prei en ui fijn en fruit ze in een pan met wat olie.
  3. Snij de ham in stukjes.
  4. Meng in een kom de monchou, knoflook, peper en slakkenkruiden.
  5. Voeg de eieren, slagroom en melk toe aan het mengsel en roer goed door.
  6. Voeg de broccoli, prei, ui en ham toe aan het mengsel en roer alles goed door.
  7. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  8. Bak de quiche in de oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot hij goudbruin en gaar is.