Fettucini met roodbaars en raapstelen

Ingrediënten

  • 1 roodbaarsfilet per persoon
  • 1 sjalotje
  • 1 bosje raapstelen
  • 1 klein zakje baby spinazi
  • 1 bakje paddenstoelen
  • Franse kruiden (Oil & Vinigar)
  • Pecorino

Saus

  • 1 glas paddenstoelenfond
  • 1 glas witte wijn
  • 1 klein potje ricotta (100 g)

Bereiding

Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°

Voorbereiden

(10 minuten)

  1. Maak de paddenstoelen schoon en scheur of snij ze in kleine stukken.
  2. Snipper een sjalotje.
  3. Kook water voor de pasta.

Bak de paddenstoelen

(5 minuten)

  1. Voeg een scheutje olijfolie in de wok.
  2. Bak de paddenstoelen op hoog vuur een paar minuten.
  3. Haal ze uit de pan en zet weg in een kommetje
  4. Blus af met witte wijn en de fond.
  5. Laat een paar minuten inkoken en voeg de ricotta toe.
  6. Breng op smaak met wat peper en zout.
  7. Zet het vuur uit.

Roodbaars bakken

(5 minuten)

  1. Kook de pasta terwijl je de vis bakt.
  2. Kruid de roodbaars met viskruiden of peper en zout.
  3. Bak in 3 minuten gaar op middelhoog vuur.
  4. Wikkel de vis in aluminiumfolie en zet bij de borden in de voorverwarmde oven.

Groente berijden

(5 minuten)

  1. Snijd de steeltjes van de raapstelen klijn en hak de rest wat grover.
  2. Wok de raapstelen kort en voeg de spinazi toe.
  3. Warm de saus op en voeg de paddenstoelen toe.
  4. Voeg nu de pasta bij de saus.

Bord opmaken

  1. Schep eerst de groente op het bord.
  2. Schep de pasta erop.
  3. Leg de vis er bovenop.
  4. Werk af met geraspte pevorino