Hartige soesjes

Ingrediënten
Voor de mousse
- 140 g gerookte forel
- 70 g gerookte zalm
- 200 g mascarpone
- 1 sjalot
- Scheutje melk
- Cayennepeper
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el fijngesneden dille
Voor het soezendeeg
- 1 dl water
- Beetje zout
- 40 g boter
- 70 g bloem
- 2 eieren
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°.
Bereiding
Soezendeeg
- Breng het water samen met de boter en het zout aan de kook totdat de boter is gesmolten.
- Voeg in één keer de bloem toe en roer met een houten lepel totdat de bloem is opgenomen en het deeg een bal vormt.
- Haal van het vuur en laat even afkoelen.
- Voeg één voor één de eieren to
(het ei moet volledig door het deeg zijn opgenomen). - Breng het deeg over in een spuitzak.
- Spuit op een bakplaat met wat bakpapier kleine hoopjes met voldoende afstand.
- Bak eerst 10 minuten op 200°C, draai de temperatuur terug naar 160°C en bak nog 10 minuten verder totdat ze goudbruin zijn.
Mousse
- Hak de forel samen met de zalm tot mousse (staafmixer).
- Meng het geheel met de mascarpone en de melk.
- Meng de fijngesneden kruiden eronder.
- Breng op smaak met de cayennepeper.
Opmaak
- Snij het bovenste deel van de soezen eraf.
- Haal eventueel wat deeg weg.
- Vul ze met de mousse.
- Plaats het kapje er weer op.