Hartige soesjes

Ingrediënten

Voor de mousse

  • 140 g gerookte forel
  • 70 g gerookte zalm
  • 200 g mascarpone
  • 1 sjalot
  • Scheutje melk
  • Cayennepeper
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el fijngesneden dille

Voor het soezendeeg

  • 1 dl water
  • Beetje zout
  • 40 g boter
  • 70 g bloem
  • 2 eieren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°.

Bereiding

Soezendeeg

  1. Breng het water samen met de boter en het zout aan de kook totdat de boter is gesmolten.
  2. Voeg in één keer de bloem toe en roer met een houten lepel totdat de bloem is opgenomen en het deeg een bal vormt.
  3. Haal van het vuur en laat even afkoelen.
  4. Voeg één voor één de eieren to
    (het ei moet volledig door het deeg zijn opgenomen).
  5. Breng het deeg over in een spuitzak.
  6. Spuit op een bakplaat met wat bakpapier kleine hoopjes met voldoende afstand.
  7. Bak eerst 10 minuten op 200°C, draai de temperatuur terug naar 160°C en bak nog 10 minuten verder totdat ze goudbruin zijn.

Mousse

  1. Hak de forel samen met de zalm tot mousse (staafmixer).
  2. Meng het geheel met de mascarpone en de melk.
  3. Meng de fijngesneden kruiden eronder.
  4. Breng op smaak met de cayennepeper.

Opmaak

  1. Snij het bovenste deel van de soezen eraf.
  2. Haal eventueel wat deeg weg.
  3. Vul ze met de mousse.
  4. Plaats het kapje er weer op.