Hazenbout stoofpot met bier

Ingrediënten

  • Boter
  • Peperkorrels
  • Jeneverbessen
  • Laurier
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • 1 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 paar stukken knolselderij
  • Champignons
  • Flesje Westmalle Dubbel
  • Fond

Bereiding

Verwarm de oven voor op 145°.

Voorbereiden

  1. Oven voorverwarmen op 145 graden.
  2. Hazenbouten een half uur van tevoren uit de koeling halen.
  3. Sjalot snipperen.
  4. Overige groenten in grove stukken snijden.

Bereiden

  1. Haas scherp aanbraden.
  2. Haas uit de pan halen.
  3. Groente fruiten.
  4. Bier na een uur openmaken en een half uurtje laten staan.
  5. Haas bij de groenten voegen en de fond toevoegen zodat de haas half onder staat.
  6. Na een uur de groenten eruit halen.
  7. Na anderhalf uur de champignons in kwarten snijden en aanbakken.
  8. Champignons toevoegen aan de stoof.
  9. Bier opwarmen en het schuim weghalen, daarna het heldere bier toevoegen aan de stoof.
  10. Nog 30 minuten meestoven of totdat de stoof gaar is.

Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.