Hazenbout stoofpot met bier

Ingrediënten
- Boter
- Peperkorrels
- Jeneverbessen
- Laurier
- Tijm
- Rozemarijn
- 1 winterwortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 paar stukken knolselderij
- Champignons
- Flesje Westmalle Dubbel
- Fond
Bereiding
Verwarm de oven voor op 145°.
Voorbereiden
- Oven voorverwarmen op 145 graden.
- Hazenbouten een half uur van tevoren uit de koeling halen.
- Sjalot snipperen.
- Overige groenten in grove stukken snijden.
Bereiden
- Haas scherp aanbraden.
- Haas uit de pan halen.
- Groente fruiten.
- Bier na een uur openmaken en een half uurtje laten staan.
- Haas bij de groenten voegen en de fond toevoegen zodat de haas half onder staat.
- Na een uur de groenten eruit halen.
- Na anderhalf uur de champignons in kwarten snijden en aanbakken.
- Champignons toevoegen aan de stoof.
- Bier opwarmen en het schuim weghalen, daarna het heldere bier toevoegen aan de stoof.
- Nog 30 minuten meestoven of totdat de stoof gaar is.
Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.