Herfststoof met bier

Ingrediënten
Vlees
Ree-achterbout (met bot) pancetta
Saus
- 1 kg wildzwijnpoulet
(liefst uit de voorbout) - 2 dikke uien
- paar takjes tijm
- 3 verse laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 1 el stroop
- 1 flesje donker bier
Leffe bruin of wetmalle dubbel - 400 ml paddenstoelenfond
- 1 bakje paddenstoelen
(liefst mix van bunderzwam en shiitaken) - 2 à 3 lenteuien
Bereiding
Verwarm de oven voor op 125°.
Voorbereiding
- Snipper de ui.
- Scheur de laurierblaadjes in en prik er de kruidnagels in
Je kunt ook de kruidnagels in een theezakje/thee-ei doen - Open de bierfles zodat do koolzuur al ontsnapt
Stoof maken
(90 minuten of langer totdat het vlees zacht is)
- Kruid de poulet met peper, zout en een snufje paprikapoeder en zeef er wat bloem overeen.
- Bak de poulet in meerdere porties rondom snel bruin en bewaar zolang in een kom.
- Bak in dezelfde pan de gesnipperde uien met de geritste tijm.
- Zodra de uien beginnen te kleuren voeg je de stroop toe en roer tot deze is opgenomen.
- Voeg het bier toe op een heel laag vuur en verwijder eventueel het schuim.
zo voorkom je dat de stoof bitter wordt. - Voeg de fond toe.
- Doe het vlees erbij.
- Voeg de laurierblaadjes toe.
- Zet de pan met deksel voor ongeveer 1,5 uur in de oven of totdat het vlees zacht is.
- Controleer tussendoor de gaarheid van het vlees.
- Bak voor het opdienen de paddenstoelen met de lente-uien in een apart pannetje.
Voeg wat Franse kruiden toe (Oil & Vinigar). - Verdeel de paddenstoelen over de herfststoof en dien op.
Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.