Hongaarse goulash

Ingrediënten

  • 500 g runderpoulet (Jungbulle)
  • 2 uien
  • Goulashkruiden of mix van verschillende soorten paprika
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 puddinglepel scherpe mosterd
  • Zout en peper
  • Paar takjes tijm
  • Provençaalse kruiden
  • Franse kruiden (Oil & Vinigar)
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 fles rode wijn
  • 1 glas runderfond (AH)
  • 1 bakje champignons

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140°

Stoven (90 minuten)

Voorbereiden

  1. Snipper de ui.
  2. Snij de paprika in blokjes.
  3. Bind de tijm, rozemarijn en de majoraan tussen twee laurierblaadjes.
  4. Doe alle droge kruiden in een thee-ei of filterzakje.

Stoof maken

  1. Kruid de poulet met goulashkruiden en zout.
  2. Bak de poulet (in meerdere porties rondom) snel bruin.
  3. Bewaar gebakken poulet zolang in een kom.
  4. Bak in dezelfde pan de gesnipperde uien met Provençaalse kruiden.
  5. Voeg de paprika toe zodra de uien beginnen.
  6. Bak een paar minuten mee.
  7. Voeg het vlees toe en bestrooi met wat bloem.
  8. Bak nog twee minuten mee.
  9. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee (ontzuur).
  10. Voeg de wijn toe.
  11. Voeg de fond toe.
  12. Voeg de verse kruiden en kruidenbuiltje toe aan de stoof.
  13. Zet de pan met deksel voor ongeveer 1,5 uur in de oven.
  14. Controleer tussendoor de gaarheid van het vlees.
  15. Bak een kwartier voor het opdienen de champignons met de Franse kruiden.
  16. Voeg de champignons toe aan de goulash en laat een kwartiertje op een heel laag pitje mee stoven.
  17. Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.