Hongaarse goulash

Ingrediënten
- 500 g runderpoulet (Jungbulle)
- 2 uien
- Goulashkruiden of mix van verschillende soorten paprika
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 puddinglepel scherpe mosterd
- Zout en peper
- Paar takjes tijm
- Provençaalse kruiden
- Franse kruiden (Oil & Vinigar)
- 2 verse laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 1/2 fles rode wijn
- 1 glas runderfond (AH)
- 1 bakje champignons
Bereiding
Verwarm de oven voor op 140°
Stoven (90 minuten)
Voorbereiden
- Snipper de ui.
- Snij de paprika in blokjes.
- Bind de tijm, rozemarijn en de majoraan tussen twee laurierblaadjes.
- Doe alle droge kruiden in een thee-ei of filterzakje.
Stoof maken
- Kruid de poulet met goulashkruiden en zout.
- Bak de poulet (in meerdere porties rondom) snel bruin.
- Bewaar gebakken poulet zolang in een kom.
- Bak in dezelfde pan de gesnipperde uien met Provençaalse kruiden.
- Voeg de paprika toe zodra de uien beginnen.
- Bak een paar minuten mee.
- Voeg het vlees toe en bestrooi met wat bloem.
- Bak nog twee minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee (ontzuur).
- Voeg de wijn toe.
- Voeg de fond toe.
- Voeg de verse kruiden en kruidenbuiltje toe aan de stoof.
- Zet de pan met deksel voor ongeveer 1,5 uur in de oven.
- Controleer tussendoor de gaarheid van het vlees.
- Bak een kwartier voor het opdienen de champignons met de Franse kruiden.
- Voeg de champignons toe aan de goulash en laat een kwartiertje op een heel laag pitje mee stoven.
- Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.