Italiaanse balletjes

Gehaktballetjes

  • 500 g halfom gehakt
  • 2 plakken gekookte ham
  • 1 ei
  • 100 g geraspte Parmezaanse
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • peper,zout en paprikapoeder
  • 1 eetl bruchetta kruiden (Oil & Vinigar)

Paprikatomatensaus

  • 1 rode paprika
    (eventueel 1 zoete puntpaprika)
  • 1 sjalot
  • 3 tomaten
  • handvol basilicumblaadje

Voorbereiding

  • Snipper een uitje.
  • Snijd een paprika in stukje.
  • Snijd de tomaten in kleine stukken.

Gehaktballetjes

  • Meng alle ingrediënten van de gehaktballetjes onder elkaar.
  • Maak balletjes zo groot als een mirabel.
  • Bak de balletjes kort in wat boter rondom bruin.
  • Haal ze uit de pan en leg op een bord.

Saus maken

  • Gaar, op lage temperatuur, de gesnipperde sjalot in de pan waarin de gehaktballetjes zijn gebakken (2 minuten),
  • Voeg eerst de stukjes paprika toe en gaar verder (3 minuten).
  • Voeg de tomatenstukjes toe en gaar ongeveer 10-15 minuten op lage temperatuur.
  • Mix met een staafmixer de saus totdat deze glad is.
  • Voeg eventueel nog een blikje tomatenpulp toe.
  • Leg de balletjes terug in de saus en gaar nog 10 minuten verder.

Serveren

  • Kook wat Pipe rigate pasta en meng deze door de saus
  • Scheur wat basilicumblaadjes en voeg toe aan de saus.