Italiaanse balletjes
Gehaktballetjes
- 500 g halfom gehakt
- 2 plakken gekookte ham
- 1 ei
- 100 g geraspte Parmezaanse
- 1 el gehakte peterselie
- 1 teentje knoflook
- peper,zout en paprikapoeder
- 1 eetl bruchetta kruiden (Oil & Vinigar)
Paprikatomatensaus
- 1 rode paprika
(eventueel 1 zoete puntpaprika)
- 1 sjalot
- 3 tomaten
- handvol basilicumblaadje
Voorbereiding
- Snipper een uitje.
- Snijd een paprika in stukje.
- Snijd de tomaten in kleine stukken.
Gehaktballetjes
- Meng alle ingrediënten van de gehaktballetjes onder elkaar.
- Maak balletjes zo groot als een mirabel.
- Bak de balletjes kort in wat boter rondom bruin.
- Haal ze uit de pan en leg op een bord.
Saus maken
- Gaar, op lage temperatuur, de gesnipperde sjalot in de pan waarin de gehaktballetjes zijn gebakken (2 minuten),
- Voeg eerst de stukjes paprika toe en gaar verder (3 minuten).
- Voeg de tomatenstukjes toe en gaar ongeveer 10-15 minuten op lage temperatuur.
- Mix met een staafmixer de saus totdat deze glad is.
- Voeg eventueel nog een blikje tomatenpulp toe.
- Leg de balletjes terug in de saus en gaar nog 10 minuten verder.
Serveren
- Kook wat Pipe rigate pasta en meng deze door de saus
- Scheur wat basilicumblaadjes en voeg toe aan de saus.