Kalfsbraadstuk

Ingrediënten
Saus
- 1 sinaasappel
- 50 ml witte wijn
- 100 ml kalfsfond
- 1 el roomkaas/crème fraîche
- 1 el witte balsamico
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
Overig
- 1 winterwortel
- 1 selderijsteel
- 1 halve ui
- 2 laurierblaadjes
- 3 takjes tijm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°
Voorbereiden
- Snij de groente in grove stukken.
Vlees bereiden (15 minuten)
- Zorg dat het vlees overal even dik is.
- Bind het vlees zo nodig op.
- Bak het vlees rondom aan in wat olijfolie.
- Voeg de groente toe en bak kort mee.
- Haal het vlees eruit.
- Blus de pan af met een half glas witte wijn.
- Leg het vlees terug in de pan en plaats met deksel in de voorverwarmde oven.
- Gaar 10-15 minuten op 180°.
- Draai de temperatuur naar 120°.
- Gaar nu 1 uur en 20 minuten en draai het vlees elk half uur om.
Saus maken
- Pers 1 sinaasappel uit en doe in een steelpan.
- Kook in tot jamdikte.
- Voeg de azijn, de fond en de honing toe.
- Laat nog iets inkoken en zet weg tot het vlees gaar is.
Saus afmaken en opdienen
- Haal het vlees uit de pan en pak in met aluminium folie.
- Laat het vlees 10-15 minuten rusten.
- Haal de groenten uit de pan (worden niet meer gebruikt).
- Zeef eventueel de overgebleven jus en voeg toe aan de saus.
- Kook eventueel nog wat verder in.
- Maak de saus af met de Cointreau, mosterd en roomkaas.
- Snij het vlees in dunne stukjes en doe in een schaal.
- Giet de saus erover en dien meteen op.
Kerntemperatuur (kalfsvlees) van het dikste deel van het vlees moet minimaal 65° zijn.