Kip in Zoetzure Saus

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout
  • kruidige Aziatische olie

Saus

  • 1 el bruine suiker
  • 2 el ketjap
  • 2 el vloeibare goela djawa
  • 3 el azijn
  • beetje water
  • 1 dessertlepel pindakaas
  • sambal (naar smaak)
  • 12 kersttomaatjes
  • 2 el atjar tampoer

Eventueel

  • enkele schijven ananas
  • of 1 banaan

Bereiding

Voorbereiden

  1. Snijd de kipfilets in stukken.
  2. Snipper de ui.
  3. Snijd de lente-uitjes.
  4. Snijd de tomaatjes doormidden.

Kip en saus maken

  1. Kruid de kipfilets met zout en gember.
  2. Bak nu de uien en de paprika ongeveer twee minuutjes.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe.
  4. Voeg de kip weer toe aan de saus.
  5. Doe de deksel op de pan en laat nog 10-15 minuten sudderen totdat de kip gaar is.
  6. Voeg de laatste 5 minuten de tomaatjes, lente-uitjes en de atjar toe.
  7. Dien op met rijst.
Geef als bijlage gewokte paksoi met honing en sojasaus