Kip in Zoetzure Saus

Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 lente-uitjes
- 1 theelepel gemberpoeder
- zout
- kruidige Aziatische olie
Saus
- 1 el bruine suiker
- 2 el ketjap
- 2 el vloeibare goela djawa
- 3 el azijn
- beetje water
- 1 dessertlepel pindakaas
- sambal (naar smaak)
- 12 kersttomaatjes
- 2 el atjar tampoer
Eventueel
- enkele schijven ananas
- of 1 banaan
Bereiding
Voorbereiden
- Snijd de kipfilets in stukken.
- Snipper de ui.
- Snijd de lente-uitjes.
- Snijd de tomaatjes doormidden.
Kip en saus maken
- Kruid de kipfilets met zout en gember.
- Bak nu de uien en de paprika ongeveer twee minuutjes.
- Voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe.
- Voeg de kip weer toe aan de saus.
- Doe de deksel op de pan en laat nog 10-15 minuten sudderen totdat de kip gaar is.
- Voeg de laatste 5 minuten de tomaatjes, lente-uitjes en de atjar toe.
- Dien op met rijst.
Geef als bijlage gewokte paksoi met honing en sojasaus