Ham krokantje met paté

Ingrediënten

  • Serranoham
  • 75 g cranberrypaté

Sjalottencompote:

  • 3 sjalotjes (of 2 en een kleine rode ui)
  • 20 g boter
  • 1 el bruine suiker
  • 3 el balsamicoazijn

Bereiding

Bereiding

Sjalottencompote:

  1. Snij de sjalotten in ringen (mandoline).
  2. Verhit de olie en de boter in een pan.
  3. Fruit de sjalotten zonder te kleuren op lage temperatuur tot ze glazig zijn (2 minuten).
  4. Voeg de suiker en de balsamico toe en laat het geheel in 15-30 minuten op laag vuur karamelliseren (deksel op de pan).

Pattérolletje:

  1. Verdeel de paté in acht bolletjes.
  2. Wikkel ieder bolletje in een ½ plakje serranoham.
  3. Verhit een beetje olie in een pan.
  4. Bak de pakketjes 1-2 minuten tot de serranoham krokant is.

Opmaak:

  1. Leg acht lepels klaar.
  2. Verdeel de sjalottencompote over de lepels en leg er de pattérollet