Ham krokantje met paté
Ingrediënten
- Serranoham
- 75 g cranberrypaté
Sjalottencompote:
- 3 sjalotjes (of 2 en een kleine rode ui)
- 20 g boter
- 1 el bruine suiker
- 3 el balsamicoazijn
Bereiding
Bereiding
Sjalottencompote:
- Snij de sjalotten in ringen (mandoline).
- Verhit de olie en de boter in een pan.
- Fruit de sjalotten zonder te kleuren op lage temperatuur tot ze glazig zijn (2 minuten).
- Voeg de suiker en de balsamico toe en laat het geheel in 15-30 minuten op laag vuur karamelliseren (deksel op de pan).
Pattérolletje:
- Verdeel de paté in acht bolletjes.
- Wikkel ieder bolletje in een ½ plakje serranoham.
- Verhit een beetje olie in een pan.
- Bak de pakketjes 1-2 minuten tot de serranoham krokant is.
Opmaak:
- Leg acht lepels klaar.
- Verdeel de sjalottencompote over de lepels en leg er de pattérollet