Kwarktaart
Ingrediënten
- 450 g kwark
- 1 pak lange vingers
- 250 ml slagroom
- 5 el suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 klein blikje mandarijnen
- 6 blaadjes gelatine
- sap van 1 citroen
- sap van 1 sinaasappel
Bereiding
Voorbereiding
- Week de gelatineblaadjes in koud water (minstens 15 minuten).
- Meng het sap van de citroen, sinaasappel en mandarijnensap (samen ±15 ml).
- Breng een klein deel van de sap aan de kook en haal van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan het sap en roer totdat ze zijn opgelost.
- Roer de rest van het sap erdoor en zet even in de koelkast.
- Klop de room met de suiker stijf tot yoghurtdikte.
- Zet in de koelkast.
Samenstellen
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Beleg de bodem met de vingerkoekjes.
- Roer de kwark en sap door elkaar.
- Roer mandarijntjes door de slagroom.
- Roer dit door de kwark.
- Giet het kwarkmengsel op de vingerkoekjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.