Kwarktaart

Ingrediënten

  • 450 g kwark
  • 1 pak lange vingers
  • 250 ml slagroom
  • 5 el suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 klein blikje mandarijnen
  • 6 blaadjes gelatine
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 sinaasappel

Extra

  • Springvorm 24 cm

Bereiding

Voorbereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water (minstens 15 minuten).
  2. Meng het sap van de citroen, sinaasappel en mandarijnensap (samen ±15 ml).
  3. Breng een klein deel van de sap aan de kook en haal van het vuur.
  4. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan het sap en roer totdat ze zijn opgelost.
  5. Roer de rest van het sap erdoor en zet even in de koelkast.
  6. Klop de room met de suiker stijf tot yoghurtdikte.
  7. Zet in de koelkast.

Samenstellen

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Beleg de bodem met de vingerkoekjes.
  3. Roer de kwark en sap door elkaar.
  4. Roer mandarijntjes door de slagroom.
  5. Roer dit door de kwark.
  6. Giet het kwarkmengsel op de vingerkoekjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.