Lasagne

Ingrediënten
Gehaktsaus
- 500 g gekruid gehakt
(stroganof of Schwarzwalder) - 2 middel sjalotten
- 2 puntpaprika
- 1/2 glas rode wijn
- mozzarella
Parikatomatensaus:
- 1 paprika
- 5 dikkevtomaten
- 1 dikke Ui
- 4 takjes verse oregano
- 4 takjes verse tijm
Bechamelsaus:
- 500 ml melk
- oude kaas, bv grano padano
- 50 g boter
- 50 g bloem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°
Voorbereiden:
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Snipper een ui.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Maak eventueel eerst de tomaten paprika saus.
Tomaten-paprikasaus maken:
- Snijd de tomaten in vieren.
- Snijd de ui in 12 stukken.
- Snijd de paprika in grove stukken.
- Leg alle ingrediënten op een bakplaat.
- Sprenkel olie over de groenten en meng de groente met de olie.
- Leg de takjes verse kruiden op de groente en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de groente uit de oven en verwijder de kruiden.
- Doe de groente in een blender en voeg wat bruchetta kruiden en gedroogde oregano toe.
- Mix alles tot een saus.
Je kunt eventueel ook een lekkere kant en klare saus kopen
Gehaktsaus maken:
- Kruid het gehakt en bak het rul.
- Bak de gesnipperde ui mee.
- Bak de paprikareepjes mee.
- Voeg een glas rode wijn toe.
- Voeg een paar lepels tomaten-paprikasaus toe.
Bechamelsaus maken:
- Smelt de boter.
- Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg eventueel een scheut witte wijn toe en blijf goed roeren.
- Voeg de koude melk beetje bij beetje toe, blijf goed roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat.
- Als de saus te dik is voeg dan nog wat extra koude melk toe.
- Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe, ongeveer vier eetlepels.
Ovenschaal vullen:
- Voeg eerst een laag paprika-tomatensaus toe.
- Leg er lasagne blaadjes op.
- Voeg een laag gehakt toe.
- Leg er lasagne blaadjes op.
- Leg de gesneden mozzarella op de blaadjes en bedek met een dun laagje tomaten-paprikasaus.
- Leg er lasagne blaadjes op.
- Voeg een laag gehakt toe.
- Leg er lasagne blaadjes op.
- Giet de bechamelsaus erover.
- Werk af met geraspte kaas.
- Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.