Lasagne

Ingrediënten

Gehaktsaus

  • 500 g gekruid gehakt
    (stroganof of Schwarzwalder)
  • 2 middel sjalotten
  • 2 puntpaprika
  • 1/2 glas rode wijn
  • mozzarella

Parikatomatensaus:

  • 1 paprika
  • 5 dikkevtomaten
  • 1 dikke Ui
  • 4 takjes verse oregano
  • 4 takjes verse tijm

Bechamelsaus:

  • 500 ml melk
  • oude kaas, bv grano padano
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°

Voorbereiden:

  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Snipper een ui.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Maak eventueel eerst de tomaten paprika saus.

Tomaten-paprikasaus maken:

  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Snijd de ui in 12 stukken.
  • Snijd de paprika in grove stukken.
  • Leg alle ingrediënten op een bakplaat.
  • Sprenkel olie over de groenten en meng de groente met de olie.
  • Leg de takjes verse kruiden op de groente en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de groente uit de oven en verwijder de kruiden.
  • Doe de groente in een blender en voeg wat bruchetta kruiden en gedroogde oregano toe.
  • Mix alles tot een saus.
Je kunt eventueel ook een lekkere kant en klare saus kopen

Gehaktsaus maken:

  • Kruid het gehakt en bak het rul.
  • Bak de gesnipperde ui mee.
  • Bak de paprikareepjes mee.
  • Voeg een glas rode wijn toe.
  • Voeg een paar lepels tomaten-paprikasaus toe.

Bechamelsaus maken:

  • Smelt de boter.
  • Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg eventueel een scheut witte wijn toe en blijf goed roeren.
  • Voeg de koude melk beetje bij beetje toe, blijf goed roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat.
  • Als de saus te dik is voeg dan nog wat extra koude melk toe.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe, ongeveer vier eetlepels.

Ovenschaal vullen:

  • Voeg eerst een laag paprika-tomatensaus toe.
  • Leg er lasagne blaadjes op.
  • Voeg een laag gehakt toe.
  • Leg er lasagne blaadjes op.
  • Leg de gesneden mozzarella op de blaadjes en bedek met een dun laagje tomaten-paprikasaus.
  • Leg er lasagne blaadjes op.
  • Voeg een laag gehakt toe.
  • Leg er lasagne blaadjes op.
  • Giet de bechamelsaus erover.
  • Werk af met geraspte kaas.
  • Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.