Linguine met roodbaars
Ingrediënten
- 135 gram linguine
- 200 g babyspinazie
- 3 zongedroogde tomaten op olie
- 1 el tomatenpuree (uit tube)
- 2 el rode pesto piccante (Grand’ Italia)
- 1 grote sjalot
- 1 teentje knoflook
- 8 sweet cherry tomaatjes
- 10 kappertjes
- Verse peterselie
- Provençaalse kruiden
Bereiding
Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°
Voorbereiden
(10 minuten)
- Pers het teentje knoflook uit.
- Snipper de sjalot heel fijn.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- Snijd de cherry tomaatjes doormidden.
Linguine koken
- Breng een pan water aan de kook en kook de linguine volgens de verpakking.
Wok de spinazie
(10 minuten)
- Voeg een scheutje olie toe aan een anti aanbak pan en fruit kort de helft van de knofloook
- Voeg de spinazie toe en wok kort totdat de spinazie begint te slinken.
- Haal de spinazie eruit en laat uitlekken in een zeef.
Saus maken
- Voeg wat extra olie toe en fruit het sjalotje glazig.
- Voeg de zongedroogde tomaat, tomatenpuree, rode pesto en ongeveer 100 ml pastawater toe. Laat 5 minuten pruttelen.
- Kruid de vis en bak 2 minuten op de velkant en nog 1 minuut op de andere kant.
- Laat de vis rusten in alluminiumfolie tot gebruik.
- Voeg de spinazie en cherry tomaatjes toe aan de saus en laat nog 2 minuten staan.
- Maak het bord op met linguine en saus, en leg de vis bovenop.
- Garneer met kappertjes en verse peterselie.