Linguine met roodbaars

Ingrediënten

  • 135 gram linguine
  • 200 g babyspinazie
  • 3 zongedroogde tomaten op olie
  • 1 el tomatenpuree (uit tube)
  • 2 el rode pesto piccante (Grand’ Italia)
  • 1 grote sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 8 sweet cherry tomaatjes
  • 10 kappertjes
  • Verse peterselie
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°

Voorbereiden

(10 minuten)

  1. Pers het teentje knoflook uit.
  2. Snipper de sjalot heel fijn.
  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  4. Snijd de cherry tomaatjes doormidden.

Linguine koken

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de linguine volgens de verpakking.

Wok de spinazie

(10 minuten)

  1. Voeg een scheutje olie toe aan een anti aanbak pan en fruit kort de helft van de knofloook
  2. Voeg de spinazie toe en wok kort totdat de spinazie begint te slinken.
  3. Haal de spinazie eruit en laat uitlekken in een zeef.

Saus maken

  1. Voeg wat extra olie toe en fruit het sjalotje glazig.
  2. Voeg de zongedroogde tomaat, tomatenpuree, rode pesto en ongeveer 100 ml pastawater toe. Laat 5 minuten pruttelen.
  3. Kruid de vis en bak 2 minuten op de velkant en nog 1 minuut op de andere kant.
  4. Laat de vis rusten in alluminiumfolie tot gebruik.
  5. Voeg de spinazie en cherry tomaatjes toe aan de saus en laat nog 2 minuten staan.
  6. Maak het bord op met linguine en saus, en leg de vis bovenop.
  7. Garneer met kappertjes en verse peterselie.