Notencake

Ingrediënten
- 1 pak honig cakemeel
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 eetlepel notenlikeur
- puddingbakje vol walnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150°.
Voorbereiding
- Vet de cakevorm goed in
- Zeef het cakemeel
Gekaramelliseerde noten
- Karamelliseer de suiker op hoog vuur in een pan met dikke bodem.
- Probeer niet te roeren maar beweeg de suiker in de pan.
- Als suiker licht begint te kleuren gaat het snel.
- Voeg de noten toe als de karamel bruin is en blus af met de notenlikeur.
Let op kan spetteren - Haal de gekaramelliseerde noten uit de pan en laat ze afkoelen op een vetvrij papier.
Let op gekaramelliseerde noten zijn boven 100°!
Cake maken
- Maak de cakedeeg volgens recept en zonder melk.
- Doe de cakedeeg in de cakevorm.
- Zorg dat de deeg in het midden iets minder is dan aan de zijkanten.
- Leg de gekaramelliseerde noten in het midden op de cakedeeg en duw iets omlaag.
- Bak 60-70 minuten in de voorverwarmde oven.