Notencake

Ingrediënten

  • 1 pak honig cakemeel
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel notenlikeur
  • puddingbakje vol walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°.

Voorbereiding

  1. Vet de cakevorm goed in
  2. Zeef het cakemeel

Gekaramelliseerde noten

  1. Karamelliseer de suiker op hoog vuur in een pan met dikke bodem.
  2. Probeer niet te roeren maar beweeg de suiker in de pan.
  3. Als suiker licht begint te kleuren gaat het snel.
  4. Voeg de noten toe als de karamel bruin is en blus af met de notenlikeur.
    Let op kan spetteren
  5. Haal de gekaramelliseerde noten uit de pan en laat ze afkoelen op een vetvrij papier.
    Let op gekaramelliseerde noten zijn boven 100°!

Cake maken

  1. Maak de cakedeeg volgens recept en zonder melk.
  2. Doe de cakedeeg in de cakevorm.
  3. Zorg dat de deeg in het midden iets minder is dan aan de zijkanten.
  4. Leg de gekaramelliseerde noten in het midden op de cakedeeg en duw iets omlaag.
  5. Bak 60-70 minuten in de voorverwarmde oven.