Orecciette met paddenstoelen

Ingrediënten
Paddenstoelen
- 3 koningsoesterzwammen
- bakje shiitaken
- porcini/tatuffo kruiden of andere Italiaanse kruiden
Overig
- Orecciette (80-100 g per persoon)
- Pancetta
Saus
- 1 el cème fraiche ml room culinair
- 2 puddinglepels la tour
- 1/2 glas witte wijn
- 1/2 glas paddenstoelen fond
- 2 takjes verse Oregano (blaadjes)
- 1 takje rozemarijn
- el gehakte peterselie
- 3 takjes tijm
- Peper en zout
- vers geraspte pecorino
Bereiding
Verwarm de pastaborden in de oven op 55°
Voorbereiden
- Snijd de pancetta in kleine blokjes en bak krokant.
- Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier.
- Hak de perterselie fijn en houd apart voor de afwerking.
- Hak de verse kruiden fijn.
- Snipper een sjalotje.
- Snijd de paddenstoelen.
Paddenstoelen bakken
- Bak de paddenstoelen 2-3 minuten met de gehakte kruiden in olie.
- Haal ze uit de pan en zet even appart in een kommetje.
Saus maken
Als je aan de saus begint kook je ook de pasta
- Fruit het uitje en voeg de gehakte verse kruiden toe.
- Blus af met de witte wijn en kook even zachtjes in.
- Voeg de kaas en de crème fraiche toe.
- Voeg de fond toe en eventueel een beetje van het pasta kookwater.
- Voeg de paddenstoelen en de oricciette toe.
- Schep goed door elkaar en werk af met de peterselie.
Bord opmaken
- Leg de pasta op het bord.
- Werk af met pancetta, peterselie en pecorino.