Orecciette met paddenstoelen

Ingrediënten

Paddenstoelen

  • 3 koningsoesterzwammen
  • bakje shiitaken
  • porcini/tatuffo kruiden of andere Italiaanse kruiden

Overig

  • Orecciette (80-100 g per persoon)
  • Pancetta

Saus

  • 1 el cème fraiche ml room culinair
  • 2 puddinglepels la tour
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1/2 glas paddenstoelen fond
  • 2 takjes verse Oregano (blaadjes)
  • 1 takje rozemarijn
  • el gehakte peterselie
  • 3 takjes tijm
  • Peper en zout
  • vers geraspte pecorino

Bereiding

Verwarm de pastaborden in de oven op 55°

Voorbereiden

  • Snijd de pancetta in kleine blokjes en bak krokant.
  • Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier.
  • Hak de perterselie fijn en houd apart voor de afwerking.
  • Hak de verse kruiden fijn.
  • Snipper een sjalotje.
  • Snijd de paddenstoelen.

Paddenstoelen bakken

  • Bak de paddenstoelen 2-3 minuten met de gehakte kruiden in olie.
  • Haal ze uit de pan en zet even appart in een kommetje.

Saus maken

Als je aan de saus begint kook je ook de pasta
  • Fruit het uitje en voeg de gehakte verse kruiden toe.
  • Blus af met de witte wijn en kook even zachtjes in.
  • Voeg de kaas en de crème fraiche toe.
  • Voeg de fond toe en eventueel een beetje van het pasta kookwater.
  • Voeg de paddenstoelen en de oricciette toe.
  • Schep goed door elkaar en werk af met de peterselie.

Bord opmaken

  • Leg de pasta op het bord.
  • Werk af met pancetta, peterselie en pecorino.