Parelcouscous met paddenstoelen

Ingrediënten

  • Reerug
  • 150 g parelcouscous
  • Bakje Paddenstoelen

Saus

  • 1 glas rode wijn
  • 1 glas wildfond
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • 1 sjalot
  • 1 el suiker
  • 1 el sinaasappel-balsamico azijn
  • 1 el honing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°.

Voorbereiding:

  • Snipper het sjalotje voor de saus.

Reerug:

(15 minuten)

  • Haal de reerug minimaal een halfuur voor het bakken uit de koelkast.
  • Bak het vlees rondom aan in roomboter.
  • Breng het vlees over in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie.
  • Zet 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte, in de voorverwarmde oven (180°).
  • Maak ondertussen de saus.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat het vlees in de ovenschaal nog 10 minuten rusten.

Saus:

(15 minuten)

  • Fruit het sjalotje in de pan waarin de reerug is gebakken.
  • Strooi een beetje suiker over de sjalot en karamelliseer de sjalot.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en kook tot de helft in.
  • Zet weg tot het afmaken van het gerecht.

Parelcouscous:

(10 minuten)

  • Bereid de parelcouscous volgens verpakking.

Gerecht afmaken:

  • Bak de paddenstoelen en kruid ze met wat
  • Provençaalse of Franse kruiden.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes.
  • Verwarm de saus.

Bord opmaken:

  • Schep een lepel parelcouscous in het midden van een bord.
  • Leg er wat paddenstoelen op.
  • Leg daarbovenop een paar stukjes reerug.
  • Schep er wat saus over.

Werk eventueel af met wat Parmasaan snippers.