Parelcouscous met paddenstoelen

Ingrediënten
- Reerug
- 150 g parelcouscous
- Bakje Paddenstoelen
Saus
- 1 glas rode wijn
- 1 glas wildfond
- 1 laurierblad
- 3 takjes tijm
- 1 sjalot
- 1 el suiker
- 1 el sinaasappel-balsamico azijn
- 1 el honing
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°.
Voorbereiding:
- Snipper het sjalotje voor de saus.
Reerug:
(15 minuten)
- Haal de reerug minimaal een halfuur voor het bakken uit de koelkast.
- Bak het vlees rondom aan in roomboter.
- Breng het vlees over in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie.
- Zet 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte, in de voorverwarmde oven (180°).
- Maak ondertussen de saus.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat het vlees in de ovenschaal nog 10 minuten rusten.
Saus:
(15 minuten)
- Fruit het sjalotje in de pan waarin de reerug is gebakken.
- Strooi een beetje suiker over de sjalot en karamelliseer de sjalot.
- Voeg de overige ingrediënten toe en kook tot de helft in.
- Zet weg tot het afmaken van het gerecht.
Parelcouscous:
(10 minuten)
- Bereid de parelcouscous volgens verpakking.
Gerecht afmaken:
- Bak de paddenstoelen en kruid ze met wat
- Provençaalse of Franse kruiden.
- Snijd het vlees in dunne plakjes.
- Verwarm de saus.
Bord opmaken:
- Schep een lepel parelcouscous in het midden van een bord.
- Leg er wat paddenstoelen op.
- Leg daarbovenop een paar stukjes reerug.
- Schep er wat saus over.
Werk eventueel af met wat Parmasaan snippers.