Pasta alla Vodka
Ingrediënten
- 150 g rauwe grote garnalen
Kan ook met diepvries garnale. Wel even ontdooien.
- 300 gram penne
Saus
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen (alleen rasp)
- 4 el wodka (alternatief limoncello)
- 1 tl chilivlokken (alternatief potje rode pesto)
- 1 blikje kers tomaten (Mutti)
- 100 ml room
- 1 el mascarpone (facultatief)
- 2 el platte peterselie (alternatief raapsteeltjes of baby rucola)
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding
- Snipper de sjalotten.
- Maak de knoflook schoon.
- Snijd/hak de peterselie fijn.
Saus maken
- Fruit de sjalotten.
- Voeg de uitgeperste knoflook toe.
- Voeg de wodka toe en kook even in.
- Voeg de tomatenpulp, room, mascarpone en de citroenrasp toe.
- Laat de saus op een laag vuurtje inkoken.
- Kook ondertussen de pasta.
- Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de garnalen toe aan de saus.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.