Pasta alla Vodka

Ingrediënten

  • 150 g rauwe grote garnalen
    Kan ook met diepvries garnale. Wel even ontdooien.
  • 300 gram penne

Saus

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen (alleen rasp)
  • 4 el wodka (alternatief limoncello)
  • 1 tl chilivlokken (alternatief potje rode pesto)
  • 1 blikje kers tomaten (Mutti)
  • 100 ml room
  • 1 el mascarpone (facultatief)
  • 2 el platte peterselie (alternatief raapsteeltjes of baby rucola)
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding

  1. Snipper de sjalotten.
  2. Maak de knoflook schoon.
  3. Snijd/hak de peterselie fijn.

Saus maken

  1. Fruit de sjalotten.
  2. Voeg de uitgeperste knoflook toe.
  3. Voeg de wodka toe en kook even in.
  4. Voeg de tomatenpulp, room, mascarpone en de citroenrasp toe.
  5. Laat de saus op een laag vuurtje inkoken.
  6. Kook ondertussen de pasta.
  7. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de garnalen toe aan de saus.
  8. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.