Pasta Broccoli Pancetta

Ingrediënten
- 1 broccoli
- 1 kleine ui of sjalot
- 150 g pancetta
- 2 el boursin cuisine
- scheut melk
- pasta (pipe regatta)
50-75 g per persoon
Bereiding
Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer 2 minuten in kokend water.
- Giet de broccoli af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen.
- Snijd daarna de broccoliroosjes zeer fijn,
(de steeltjes kun je gebruiken om soep van te maken). - Snijd de pancetta klein en bak krokant.
- Haal uit de pan en leg op een bord met een keukenpapiertje.
- Kook ondertussen de pasta.
- Snijd de ui/sjalot fijn en bak in dezelfde pan.
- Voeg de fijngesneden broccoli toe.
- Voeg de melk en de boursin cuisine toe en meng tot een saus.
- Giet de pasta af en meng onder de saus.
- Verdeel de pancetta over de pasta en rasp eventueel wat pecorino of parmesan.