Pasta Broccoli Pancetta

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 150 g pancetta
  • 2 el boursin cuisine
  • scheut melk
  • pasta (pipe regatta)
    50-75 g per persoon

Bereiding

Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°.

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer 2 minuten in kokend water.
  2. Giet de broccoli af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen.
  3. Snijd daarna de broccoliroosjes zeer fijn,
    (de steeltjes kun je gebruiken om soep van te maken).
  4. Snijd de pancetta klein en bak krokant.
  5. Haal uit de pan en leg op een bord met een keukenpapiertje.
  6. Kook ondertussen de pasta.
  7. Snijd de ui/sjalot fijn en bak in dezelfde pan.
  8. Voeg de fijngesneden broccoli toe.
  9. Voeg de melk en de boursin cuisine toe en meng tot een saus.
  10. Giet de pasta af en meng onder de saus.
  11. Verdeel de pancetta over de pasta en rasp eventueel wat pecorino of parmesan.