Siciliaanse Caponata

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
  • 1 dikke ui of 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 olijven
  • 10 kappertjes
  • 10 kleine aromatische (tros) tomaten
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 afgestreken eetlepel rietsuiker
  • Een aantal blaadjes basilicum
  • Pecorino (afwerking)

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°
  1. Snipper de sjalotten.
  2. Maak de knoflook schoon en pers uit.
  3. Snijd de Tomaten in stukjes.
  4. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.
  5. Verdeel de aubergine / courgette op een bakplaat of ovenschaal.
  6. Besprenkel met wat olie
  7. Voeg een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toe.
  8. Rooster 20-30 minuten.

Saus maken

  1. Fruit de sjalotten.
  2. Voeg de uitgeperste knoflook toe.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  4. Voeg de tomaten toe.
  5. Voeg de azijn en de suiker toe.
  6. Voeg de olijven en de kappertjes toe en laat op een laag pitje 10 minuten stoven.
  7. Kook ondertussen de pasta.
  8. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.