Siciliaanse Caponata

Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
- 1 dikke ui of 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 10 olijven
- 10 kappertjes
- 10 kleine aromatische (tros) tomaten
- 1 flinke eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 afgestreken eetlepel rietsuiker
- Een aantal blaadjes basilicum
- Pecorino (afwerking)
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°
- Snipper de sjalotten.
- Maak de knoflook schoon en pers uit.
- Snijd de Tomaten in stukjes.
- Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.
- Verdeel de aubergine / courgette op een bakplaat of ovenschaal.
- Besprenkel met wat olie
- Voeg een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toe.
- Rooster 20-30 minuten.
Saus maken
- Fruit de sjalotten.
- Voeg de uitgeperste knoflook toe.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Voeg de tomaten toe.
- Voeg de azijn en de suiker toe.
- Voeg de olijven en de kappertjes toe en laat op een laag pitje 10 minuten stoven.
- Kook ondertussen de pasta.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.