Pasta alla Putaneska

Ingrediënten
- 300 gram penne / rigatoni (80-100g per persoon)
- 3 ansjovis filets
- 1 teentje knoflook
- 1 spaans pepertje
- 1 citroen
- 1 el kappertjes
- 1 blikje tonijn (facultatief)
- 1 blikje tomatenpulp (Mutti)
- verse basilicum (met steeltjes)
- 100g zwarte olijven
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding
- Maak de knoflook schoon.
- Snijd de ansjovis in kleine stukjes
- Hak het spaans pepertje.
- Hak de basilicumsteeltjes.
- Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
Saus maken
Maak de saus terwijl je de pasta kookt.
- Fruit de knoflook, spaans pepertje, ansjovis en kappertjes (2 minuten).
- Voeg het blikje tomatenpulp, de olijven en eventueel de tonijn toe.
- Voeg 1 a 2 eetlepels citroensap toe.
- Voeg eventueel een scheutje kookwater toe.
- Laat op een heel laag vuurtje pruttelen totdat de pasta klaar is.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.
- Voeg als laatste de gehakte basilicum en wat geraspte parmezaanse kaas toe.