Pasta alla Putaneska

Ingrediënten

  • 300 gram penne / rigatoni (80-100g per persoon)
  • 3 ansjovis filets
  • 1 teentje knoflook
  • 1 spaans pepertje
  • 1 citroen
  • 1 el kappertjes
  • 1 blikje tonijn (facultatief)
  • 1 blikje tomatenpulp (Mutti)
  • verse basilicum (met steeltjes)
  • 100g zwarte olijven
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding

  1. Maak de knoflook schoon.
  2. Snijd de ansjovis in kleine stukjes
  3. Hak het spaans pepertje.
  4. Hak de basilicumsteeltjes.
  5. Breng een pan water aan de kook voor de pasta.

Saus maken

Maak de saus terwijl je de pasta kookt.

  1. Fruit de knoflook, spaans pepertje, ansjovis en kappertjes (2 minuten).
  2. Voeg het blikje tomatenpulp, de olijven en eventueel de tonijn toe.
  3. Voeg 1 a 2 eetlepels citroensap toe.
  4. Voeg eventueel een scheutje kookwater toe.
  5. Laat op een heel laag vuurtje pruttelen totdat de pasta klaar is.
  6. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.
  7. Voeg als laatste de gehakte basilicum en wat geraspte parmezaanse kaas toe.