Ricotta ravioli

Ingrediënten

Deeg

  • 2 eieren
  • 200 g Farina Tipo 00
  • 1 eetlepel olie

Vulling

  • 100 g Ricotta
  • 1-2 eetlepels rode pesto

Saus

  • bakje grote oesterzwammen
  • franse kruiden (Oil & Vinegar)
  • glas paddenstoelenfond
  • 100 g pancetta voor de afwerking

Bereiding

Voorbereiding

  1. Snijd de pancetta in kleine stukjes en bak ze met een klein beetje olie.
  2. Leg een vel keukenrol op een bord en leg hier de uitgebakken pancetta op.

Deeg maken

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine (gebruik kneedhaken) en kneed het deeg 3 minuten.
  2. Kneed vervolgend nog 2 minuten met de hand verder tot een soepel deeg.
  3. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.

Ravioli maken

  1. Verdeel het deeg in 4 stukken en gebruik de pastamachine om het deeg uit te rollen (tot stand 6).
  2. Maak het eerste vel.
  3. Leg hoopjes vulling op het vel.
  4. Maak het tweede vel.
  5. Bevochtig de randen om de vulling heen zodat het vel dat eroverheen komt goed blijft plakken.
  6. Leg het tweede vel eroverheen en druk dit even flink aan, vooral rondom de vulling om te voorkomen dat er te veel lucht tussen komt.
  7. Steek met een pasta stempel of glas de ravioli uit het deeg rondom de vulling.
  8. Druk nog een keer goed aan.
  9. Leg de ravioli op een met bloem bestoven bord en leg er even een schone theedoek overheen.
  10. Maak op dezelfde manier ravioli uit de overige twee vellen.
  11. Kook de ravioli 2-3 minuten in kokend water.
  12. Maak ondertussen de saus.

Saus

  1. Scheur de oesterzwammen in plakken.
  2. Kruid en bak ze in wat olie.
  3. Voeg een in ringen gesneden lente-uitje toe en bak kort mee.
  4. Haal de paddenstoelen met lente-uitjes uit de pan.
  5. Blus de pan af met de paddenstoelenfond.
  6. Voeg de overgebleven ricotta-pesto mengsel in de pan.
  7. Voeg tot slot de paddenstoelen weer toe.