Ricotta ravioli
Ingrediënten
Deeg
- 2 eieren
- 200 g Farina Tipo 00
- 1 eetlepel olie
Vulling
- 100 g Ricotta
- 1-2 eetlepels rode pesto
Saus
- bakje grote oesterzwammen
- franse kruiden (Oil & Vinegar)
- glas paddenstoelenfond
- 100 g pancetta voor de afwerking
Bereiding
Voorbereiding
- Snijd de pancetta in kleine stukjes en bak ze met een klein beetje olie.
- Leg een vel keukenrol op een bord en leg hier de uitgebakken pancetta op.
Deeg maken
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine (gebruik kneedhaken) en kneed het deeg 3 minuten.
- Kneed vervolgend nog 2 minuten met de hand verder tot een soepel deeg.
- Verpak de deegbal in plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
Ravioli maken
- Verdeel het deeg in 4 stukken en gebruik de pastamachine om het deeg uit te rollen (tot stand 6).
- Maak het eerste vel.
- Leg hoopjes vulling op het vel.
- Maak het tweede vel.
- Bevochtig de randen om de vulling heen zodat het vel dat eroverheen komt goed blijft plakken.
- Leg het tweede vel eroverheen en druk dit even flink aan, vooral rondom de vulling om te voorkomen dat er te veel lucht tussen komt.
- Steek met een pasta stempel of glas de ravioli uit het deeg rondom de vulling.
- Druk nog een keer goed aan.
- Leg de ravioli op een met bloem bestoven bord en leg er even een schone theedoek overheen.
- Maak op dezelfde manier ravioli uit de overige twee vellen.
- Kook de ravioli 2-3 minuten in kokend water.
- Maak ondertussen de saus.
Saus
- Scheur de oesterzwammen in plakken.
- Kruid en bak ze in wat olie.
- Voeg een in ringen gesneden lente-uitje toe en bak kort mee.
- Haal de paddenstoelen met lente-uitjes uit de pan.
- Blus de pan af met de paddenstoelenfond.
- Voeg de overgebleven ricotta-pesto mengsel in de pan.
- Voeg tot slot de paddenstoelen weer toe.