Pulled wildzwijn

Ingrediënten
- 1 kg varkensschouder, met of zonder bot
Rub
Gebruik eventueel een kant en klare rub
- 1 puddinglepel Ras al hanoud
- 1 tl korianderzaadjes
- 1 tl venkelzaadjes
- 10 peperbolletjes
- 5 jeneverbessen
- 1 puddinglepel gedroogde paddenstoelen
Extra
- 1 el balsamicoazijn
- 1 puddinglepel ketchup
Overig
- 1 glas witte wijn
- 1 glas fond
- panchettaham
- een paar takjes tijm
- een paar blaadjes salie
- 1 laurierblad
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100°.
Stoven (4-5 uur)
- Maal alle droge kruiden in een vijzel.
- Masseer het vlees met het droge kruidenmengsel.
- Verspreid de ketchup en balsamico over het vlees en masseer het vlees nogmaals.
- Doe het vlees in een plastic zak met rits en zet voor een nacht in de koelkast.
- Dep het vlees droog.
- Bak het snel aan beide kanten bruin.
- Haal het vlees uit de pan.
- Blus de pan af met witte wijn.
- Doe de fond erbij.
- Leg de pancetta op het vlees en leg het terug in de pan.
- Zet de pan voor ongeveer 4-5 uur in de voorverwarmde oven.
- Haal het vlees met twee vorken uit elkaar en werk de saus af met pruimenchutney.