Pulled wildzwijn

Ingrediënten

  • 1 kg varkensschouder, met of zonder bot

Rub

Gebruik eventueel een kant en klare rub

  • 1 puddinglepel Ras al hanoud
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 10 peperbolletjes
  • 5 jeneverbessen
  • 1 puddinglepel gedroogde paddenstoelen

Extra

  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 puddinglepel ketchup

Overig

  • 1 glas witte wijn
  • 1 glas fond
  • panchettaham
  • een paar takjes tijm
  • een paar blaadjes salie
  • 1 laurierblad

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100°.

Stoven (4-5 uur)

  1. Maal alle droge kruiden in een vijzel.
  2. Masseer het vlees met het droge kruidenmengsel.
  3. Verspreid de ketchup en balsamico over het vlees en masseer het vlees nogmaals.
  4. Doe het vlees in een plastic zak met rits en zet voor een nacht in de koelkast.
  5. Dep het vlees droog.
  6. Bak het snel aan beide kanten bruin.
  7. Haal het vlees uit de pan.
  8. Blus de pan af met witte wijn.
  9. Doe de fond erbij.
  10. Leg de pancetta op het vlees en leg het terug in de pan.
  11. Zet de pan voor ongeveer 4-5 uur in de voorverwarmde oven.
  12. Haal het vlees met twee vorken uit elkaar en werk de saus af met pruimenchutney.