Risotto met zeebaars

Ingrediënten

  • 2 zeebaarsfilets
  • 300 g spinazie
  • 1 puddinglepel mosterd
  • 1 puddinglepel roomkaas

Tomatenchutney

  • 400 g trostomaten, in vieren, zaadjes verwijderd
  • 4 g rietsuiker
  • 1 cm gember, geschild en geraspt
  • 1,5 el citroensap

Risotto

  • 2,5 el olijfolie
  • 120 g arboriorijst
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 400 ml kippenbouillon
  • 40 g gemalen Parmezaanse kaas

Kappertjesvinaigrette

  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamico bianco
  • 1 el kappertjes
  • 1 klein sjalotje, fijngesneden

Bereiding

Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°.

Voorbereiden

  1. Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes (gebruik ze voor soep).
  2. Rasp de gember.
  3. Snipper het sjalotje voor de vinaigrette.

Tomatenchutney

(45 minuten)

  1. Verhit in een pan met dikke bodem de trostomaten met de suiker, gember en het citroensap.
  2. Laat op laag vuur 45 minuten stoven.
  3. Roer de tomatenchutney af en toe.

Risotto

(20 - 25 minuten)

  1. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de arboriorijst met de knoflook 2 min.
  2. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed. Het duurt 15-20 minuten voordat de risotto gaar is.
  3. Draai het vuur uit wanneer de risotto bijna gaar is en doe een deksel op de pan.
  4. Laat staan en maak ondertussen de spinazie.

Spinazie

  1. Doe de spinazie in een wok.
  2. Wok een paar minuten totdat de spinazie geslonken is.
  3. Roer de mosterd en de roomkaas erdoor.

Zeebaars

  1. Bestrooi de zeebaarsfilet met zout en peper.
  2. Bak eerst 2 minuten op de velkant.
  3. Bak dan op de andere kant ook 2 minuten.

Risotto afmaken

  1. Voeg zo nodig nog een beetje bouillon toe aan de risotto en warm goed door.
  2. Voeg de tomatenchutney, olijfolie en de Parmezaanse kaas door de rijst.

Kappertjesvinaigrette

  1. Meng de balsamico met de olijfolie, kappertjes en sjalot.

Bord opmaken

  1. Leg de spinazie op het bord.
  2. Daarbovenop de risotto.
  3. Als laatste de zeebaars.
  4. Sprenkel de vinaigrette over het gerecht.