Sinaasappel baverois

Ingrediënten

  • 6 sinaasappelen
  • 3 eetl. sinaasappel likeur
  • 2 eidooiers
  • 25 g suiker
  • 40 g poedersuiker
  • 1 liter volle yoghurt (uitlekken)
  • 1 dl slagroom (of 1 pakje klopklop)
  • 2 eiwitten
  • 40 g poedersuiker

Bereiding

Avond van te voren

  1. Zet een zeef in een kom en leg er een doek in.
  2. Giet de yoghurt in het doek en laat de yoghurt in de koelkast uitlekken.

Voorbereiding

  1. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees.
  2. Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliezen los.
  3. Marineer de partjes en sap met de likeur en eventueel een schepje poedersuiker.

Bavarois maken

  1. Klop de eidooiers schuimig.
  2. Klop de room stijf.
  3. Klop de eiwitten stijf.
  4. Roer de eidooiers, de room en de uitgelekte yoghurt door elkaar en mix alles op de laagste stand voorzichtig glad.
  5. Breng op smaak met de sinaasappel likeur, het vocht van de gemarineerde sinaasappels en poedersuiker. Proef!
  6. Spatel de opgeklopte eiwitten beetje bij beetje door het mengsel.
    Alles moet luchtig blijven.
  7. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  8. Gebruik een brander om de bavarois te kleuren.