Sinaasappel baverois
Ingrediënten
- 6 sinaasappelen
- 3 eetl. sinaasappel likeur
- 2 eidooiers
- 25 g suiker
- 40 g poedersuiker
- 1 liter volle yoghurt (uitlekken)
- 1 dl slagroom (of 1 pakje klopklop)
- 2 eiwitten
- 40 g poedersuiker
Bereiding
Avond van te voren
- Zet een zeef in een kom en leg er een doek in.
- Giet de yoghurt in het doek en laat de yoghurt in de koelkast uitlekken.
Voorbereiding
- Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees.
- Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliezen los.
- Marineer de partjes en sap met de likeur en eventueel een schepje poedersuiker.
Bavarois maken
- Klop de eidooiers schuimig.
- Klop de room stijf.
- Klop de eiwitten stijf.
- Roer de eidooiers, de room en de uitgelekte yoghurt door elkaar en mix alles op de laagste stand voorzichtig glad.
- Breng op smaak met de sinaasappel likeur, het vocht van de gemarineerde sinaasappels en poedersuiker. Proef!
- Spatel de opgeklopte eiwitten beetje bij beetje door het mengsel.
Alles moet luchtig blijven.
- Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
- Gebruik een brander om de bavarois te kleuren.