Sinaasappeltaart

Ingrediënten

Bodem van Bastogne koekjes

  • 100 gram Bastogne koeken
  • 40 gram ongezouten roomboter

Bavarois

  • 1/2 l uitgelekte volle yoghurt
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml sinaasappelsap
  • Scheutje arancia limoncello of sinaasappel likeur
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 el poedersuiker
  • 2 bloedsinaasappels

Gelei spiegel

  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 blaadje gelatine

Extra

  • Springvorm 24 cm

Bereiding

Avond van te voren

  1. Zet een zeef in een kom en leg er een doek in.
  2. Giet de yoghurt in het doek en laat de yoghurt in de koelkast uitlekken.

Voorbereiding

Totale bereidingstijd, minimaal 5 uur!.
  1. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees.
  2. Snijd smalle plakjes.
  3. Marineer de partjes en sap met de likeur en eventueel een schepje poedersuiker.
  4. Leg de gelatine blaadjes één voor één in een bakje koud water.

Koekjes bodem

  1. Verwarm de boter.
  2. Maal de koekjes in een foodprocessor.
  3. Voeg de boter toe aan de gemalen koekjes.
  4. Druk het mengsel op de bodem van de springvorm.
  5. Zet weg in de koelkast.

Bavarois maken

  1. Klop de eidooier met de suiker schuimig.
  2. Roer de sinaasappelsap (houd 2 eetlepels apart) door de yoghurt.
  3. Klop de room stijf.
  4. Klop het eiwit stijf.
  5. Verwarm de twee eetlepels sinaasappelsap, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatine blaadjes erin op.
  6. Roer dit door de yoghurt.