Sinaasappeltaart

Ingrediënten
Bodem van Bastogne koekjes
- 100 gram Bastogne koeken
- 40 gram ongezouten roomboter
Bavarois
- 1/2 l uitgelekte volle yoghurt
- 100 ml slagroom
- 200 ml sinaasappelsap
- Scheutje arancia limoncello of sinaasappel likeur
- 1 ei
- 1 el suiker
- 5 blaadjes gelatine
- 2 el poedersuiker
- 2 bloedsinaasappels
Gelei spiegel
- 100 ml sinaasappelsap
- 1 blaadje gelatine
Extra
- Springvorm 24 cm
Bereiding
Avond van te voren
- Zet een zeef in een kom en leg er een doek in.
- Giet de yoghurt in het doek en laat de yoghurt in de koelkast uitlekken.
Voorbereiding
Totale bereidingstijd, minimaal 5 uur!.
- Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees.
- Snijd smalle plakjes.
- Marineer de partjes en sap met de likeur en eventueel een schepje poedersuiker.
- Leg de gelatine blaadjes één voor één in een bakje koud water.
Koekjes bodem
- Verwarm de boter.
- Maal de koekjes in een foodprocessor.
- Voeg de boter toe aan de gemalen koekjes.
- Druk het mengsel op de bodem van de springvorm.
- Zet weg in de koelkast.
Bavarois maken
- Klop de eidooier met de suiker schuimig.
- Roer de sinaasappelsap (houd 2 eetlepels apart) door de yoghurt.
- Klop de room stijf.
- Klop het eiwit stijf.
- Verwarm de twee eetlepels sinaasappelsap, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatine blaadjes erin op.
- Roer dit door de yoghurt.