Sinaasappel Tiramisu

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

Voor de eidooiers

  • 2 eidooiers
  • 2 el suiker
  • pakje vanille suiker

Voor het eiwit schuim

  • 1 el suiker
  • eiwit van 2 eieren

Overig

  • 24 lange vingers
  • 5 el limoncello
  • sap van 2 sinaasappels
  • 500 g mascarpone

Bereiding

Eidooiers kloppen

  1. Klop de eidooiers in een aluminium kom op een pan met heet water los en voeg de suiker toe.
  2. Zorg dat het water in de pan de beslagkom niet raakt.
  3. Klop de eierdooier (met een mixer) en doe er al roerende 30 gram suiker bij.
  4. Let op dat de kom niet te warm wordt, anders stollen de eidooiers.
  5. Klop totdat de crème mooi in de kom blijft hangen.
  6. Zet de kom in de koelkast.

Eiwit kloppen

  1. Klop in een keukenmachine het eiwit stijf.
  2. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot het mengsel in pieken overeind blijven staan.

Lange vingers marineren

  1. Meng het overig sinaasappelsap met de overgebleven limoncello voor de marinade.

Samenstellen mousse

  1. Roer de mascarpone los (mixer in de laagste stand).
  2. Roer twee el sinaasappelsap en 2 el limoncello door de mascarpone.
  3. Roer het mascarponemengsel in 3 delen door het eidooiermengsel. Gebruik eventueel een mixer