Sinaasappel Tiramisu

Ingrediënten
Voor 4-6 personen
Voor de eidooiers
- 2 eidooiers
- 2 el suiker
- pakje vanille suiker
Voor het eiwit schuim
- 1 el suiker
- eiwit van 2 eieren
Overig
- 24 lange vingers
- 5 el limoncello
- sap van 2 sinaasappels
- 500 g mascarpone
Bereiding
Eidooiers kloppen
- Klop de eidooiers in een aluminium kom op een pan met heet water los en voeg de suiker toe.
- Zorg dat het water in de pan de beslagkom niet raakt.
- Klop de eierdooier (met een mixer) en doe er al roerende 30 gram suiker bij.
- Let op dat de kom niet te warm wordt, anders stollen de eidooiers.
- Klop totdat de crème mooi in de kom blijft hangen.
- Zet de kom in de koelkast.
Eiwit kloppen
- Klop in een keukenmachine het eiwit stijf.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot het mengsel in pieken overeind blijven staan.
Lange vingers marineren
- Meng het overig sinaasappelsap met de overgebleven limoncello voor de marinade.
Samenstellen mousse
- Roer de mascarpone los (mixer in de laagste stand).
- Roer twee el sinaasappelsap en 2 el limoncello door de mascarpone.
- Roer het mascarponemengsel in 3 delen door het eidooiermengsel. Gebruik eventueel een mixer