Smoor Djawa

Ingrediënten
- 400 g varkenspoulet
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember (geraspt)
- stuk sereh
- 1 el tamarinde
- 1 bouillonblok
- peper
- nootmuskaat
- 2 kruidnagels
- 20 gr. boter
- 3 el olie
- ketjap
- 1 zakje semoer djawa (bijvoorbeeld van Toko Djawa)
Bereiding
Gebruik het boekje Oma Keasberry’s Indische keukengeheimen als basis
- Bak de geraspte gember en de uitgeperste knoflook in het olie-/botermengsel en voeg na 15 à 20 seconden het vlees toe.
- Bak het vlees rondom bruin.
- Fruit de gesnipperde ui mee.
- Voeg het zakje semoor djawa toe,
- Los de tamarinde op in warm water.
- Maak van de bouillonblok een kommetje hete bouillon.
- Voeg het tamarindepapje, de ketjap, de sereh en eventueel wat water toe.
- Voeg de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 1,5 uur sudderen op een laag pitje.