Smoor Djawa

Ingrediënten

  • 400 g varkenspoulet
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember (geraspt)
  • stuk sereh
  • 1 el tamarinde
  • 1 bouillonblok
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 20 gr. boter
  • 3 el olie
  • ketjap
  • 1 zakje semoer djawa (bijvoorbeeld van Toko Djawa)

Bereiding

Gebruik het boekje Oma Keasberry’s Indische keukengeheimen als basis
  1. Bak de geraspte gember en de uitgeperste knoflook in het olie-/botermengsel en voeg na 15 à 20 seconden het vlees toe.
  2. Bak het vlees rondom bruin.
  3. Fruit de gesnipperde ui mee.
  4. Voeg het zakje semoor djawa toe,
  5. Los de tamarinde op in warm water.
  6. Maak van de bouillonblok een kommetje hete bouillon.
  7. Voeg het tamarindepapje, de ketjap, de sereh en eventueel wat water toe.
  8. Voeg de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 1,5 uur sudderen op een laag pitje.