Stoofpeertjes

Ingrediënten

  • 8 stoofperen
  • 500 ml rode port
  • 500 ml rode wijn
  • 225 g rietsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 3 takjes tijm
  • 1 sinaasappel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°.

Voorbereiden

  1. Was de sinaasappel en schil, met een dunschiller, een paar stukjes schil eraf.
  2. Schil de peren.
  3. Boor het klokhuis met een schilmesje uit de peren.
  4. Breng de port, wijn, suiker, specerijen, kruiden en schil en sap van de sinaasappel aan de kook en laat afkoelen.

Peren stoven

  1. Zet de peren naast elkaar in een pan.
  2. Voeg het vocht toe, breng langzaam aan de kook.
  3. Zet de peren circa 45 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  4. Haal de peren uit het vocht.
  5. Damp het kookvocht in tot het stroperig is.