Stoofpeertjes

Ingrediënten
- 8 stoofperen
- 500 ml rode port
- 500 ml rode wijn
- 225 g rietsuiker
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 2 kruidnagels
- 3 takjes tijm
- 1 sinaasappel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°.
Voorbereiden
- Was de sinaasappel en schil, met een dunschiller, een paar stukjes schil eraf.
- Schil de peren.
- Boor het klokhuis met een schilmesje uit de peren.
- Breng de port, wijn, suiker, specerijen, kruiden en schil en sap van de sinaasappel aan de kook en laat afkoelen.
Peren stoven
- Zet de peren naast elkaar in een pan.
- Voeg het vocht toe, breng langzaam aan de kook.
- Zet de peren circa 45 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Haal de peren uit het vocht.
- Damp het kookvocht in tot het stroperig is.