Tagliatelle met Skrei

Ingredients

  • Tagliatelle 150 g (75 g per persoon)
    Pas de hoeveelheden aan als je dit als voorgerecht wilt opdienen.
  • Skrei (120 g per persoon)
  • Viskruiden (Lemon & herb rub Oil & Vinigar)
  • 2 kleine tomaten
  • 10 cherry tomaten
  • 2 eetl pesto picante grand’italia
  • 1 eetl Italiaanse kruiden
  • 1 theel gedroogde pepertjes (naar smaak)
  • 1 puddinglepel kappertjes
  • 1 halve citroen (sap)
  • Peper en zout
  • 1 paar eetl pastawater

Bereiding

Verwarm de oven voor op 50°

Voorbereiding

  1. Plaats de borden in de voorverwarmde oven.

Vis Bakken

  1. Kruid de vis
  2. Bak de vis op de huid 1 à 2 minuten.
  3. Bak nog 2 minuten op de andere kant en verwijder eventueel het vel.
  4. Pak de vis in folie in en zet in de voorverwarmde oven.

Saus Maken

  1. Kook ondertussen de tagliatelle.
  2. Snipper en fruit een sjalotje.
  3. Snijd de tomaten klein.
  4. Voeg de tomaten en de kruiden toe.
  5. Voeg een beetje pastawater toe.
  6. Voeg nu een scheut rode wijn toe.
  7. Als de saus een beetje gebonden is voeg je de doormidden gesneden cherry tomaatjes toe.
  8. Voeg na 1 minuut de tagliatelle toe.
  9. Maak de borden op.

Bord Opmaken

  1. Verdeel de pasta over de borden.
  2. Leg de vis erop.
  3. Verdeel de rest van de saus.
  4. Werk af met wat parmezaanse kaas.