Tagliatelle met zalm
Ingrediënten
Vis
- 300 g zalm
Overig
Ta- gliatelle (80-100 g per persoon)
Saus
- 150 ml room culinair
- 6 kerstomaatjes
- 1 klein teentje verse knoflook
- 1 puddinglepel rode pesto
- 1 puddinglepel groene pesto
- 1/2 puddinglepel kapertjes
- 1 puddinglepel verse Oregano blaadjes
- Viskruiden
- Peper en zout
- 150 g babyspinazie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 55°
Voorbereiden
- Hak de oregano blaadjes fijn.
- Hak de knoflook fijn.
- Snijd de kerstomaatjes in vieren.
Zalm bakken
- Kruid de zalm met viskruiden.
- Bak de zalm 5 minuten in olie.
- Pak de zalm met aluminiumfolie in en zet in de voorverwarmde oven.
Saus maken
- Fruit de gehakte oregano blaadjes met de knoflook in de pan waarin de zalm is gegaard.
- Voeg de tomaatjes toe.
- Voeg de rode en groene pesto en de kappertjes toe.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de room culinair toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur wat lager en gaar nog 2 minuten verder.
- Voeg de spinazie toe en roer totdat de spinazie helemaal is geslonken.
Bord opmaken
- Leg de tagliatelle op het bord.
- Voeg de saus toe.
- Leg de zalm er bovenop.
- Werk af met wat Pecorino.