Tagliatelle met zalm

Ingrediënten

Vis

  • 300 g zalm

Overig

Ta- gliatelle (80-100 g per persoon)

Saus

  • 150 ml room culinair
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 klein teentje verse knoflook
  • 1 puddinglepel rode pesto
  • 1 puddinglepel groene pesto
  • 1/2 puddinglepel kapertjes
  • 1 puddinglepel verse Oregano blaadjes
  • Viskruiden
  • Peper en zout
  • 150 g babyspinazie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 55°

Voorbereiden

  • Hak de oregano blaadjes fijn.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Snijd de kerstomaatjes in vieren.

Zalm bakken

  • Kruid de zalm met viskruiden.
  • Bak de zalm 5 minuten in olie.
  • Pak de zalm met aluminiumfolie in en zet in de voorverwarmde oven.

Saus maken

  • Fruit de gehakte oregano blaadjes met de knoflook in de pan waarin de zalm is gegaard.
  • Voeg de tomaatjes toe.
  • Voeg de rode en groene pesto en de kappertjes toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de room culinair toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur wat lager en gaar nog 2 minuten verder.
  • Voeg de spinazie toe en roer totdat de spinazie helemaal is geslonken.

Bord opmaken

  • Leg de tagliatelle op het bord.
  • Voeg de saus toe.
  • Leg de zalm er bovenop.
  • Werk af met wat Pecorino.