Tagliatelle met roodbaars

Ingrediënten
- 1 roodbaarsfilet per persoon
- 1 venkel
- 1 teentje knoflook (verse)
- 1 perssinaasappel
Saus
- 1 glas visfond
- 1 glas witte wijn
- 5 kleine pomodori tomaatjes
- 1 klein potje ricotta (100 g)
- 10 kleine kappertjes
Bereiding
Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°
Voorbereiden
(10 minuten)
- Snij de venkel in dunne reepjes op een mandoline.
- Pers de knoflook uit.
- Pers de sinaasappel uit.
- Kook water voor de pasta.
Bak de venkel
(10 minuten)
- Voeg een scheutje olijfolie in de wok.
- Bak de venkel op middelhoog vuur een paar minuten.
- Bak de knoflook even mee.
- Blus af met witte wijn en sap van een halve sinaasappel.
- Laat een paar minuten verder garen met deksel.
- Zet het vuur uit.
Roodbaars bakken
- Kook de pasta terwijl je de vis bakt.
- Kruid de roodbaars met viskruiden of peper en zout.
- Bak in 4-5 minuten gaar op middelhoog vuur.
- Wikkel de vis in aluminiumfolie en zet bij de borden in de voorverwarmde oven.
Saus maken
- Snijd de tomaten in 4 stukken.
- Blus de pan waarin de vis is gebakken af met wijn en fond.
- Leg de tomaten erin en kook een paar minuten tot de tomaten zacht zijn.
- Maal de tomaten met een beetje vocht in een kleine keukenmachine fijn.
- Zeef de tomaten en voeg al het vocht weer toe aan de saus.
- Voeg ook het vocht van de venkel toe.
- Roer als laatste de ricotta door de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Roer de kappertjes door de saus.
Bord opmaken
- Schep eerst de venkel op het bord.
- Schep de pasta erop.
- Voeg de saus toe.
- Leg de vis er bovenop.