Tagliatelle met roodbaars

Ingrediënten

  • 1 roodbaarsfilet per persoon
  • 1 venkel
  • 1 teentje knoflook (verse)
  • 1 perssinaasappel

Saus

  • 1 glas visfond
  • 1 glas witte wijn
  • 5 kleine pomodori tomaatjes
  • 1 klein potje ricotta (100 g)
  • 10 kleine kappertjes

Bereiding

Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°

Voorbereiden

(10 minuten)

  1. Snij de venkel in dunne reepjes op een mandoline.
  2. Pers de knoflook uit.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Kook water voor de pasta.

Bak de venkel

(10 minuten)

  1. Voeg een scheutje olijfolie in de wok.
  2. Bak de venkel op middelhoog vuur een paar minuten.
  3. Bak de knoflook even mee.
  4. Blus af met witte wijn en sap van een halve sinaasappel.
  5. Laat een paar minuten verder garen met deksel.
  6. Zet het vuur uit.

Roodbaars bakken

  1. Kook de pasta terwijl je de vis bakt.
  2. Kruid de roodbaars met viskruiden of peper en zout.
  3. Bak in 4-5 minuten gaar op middelhoog vuur.
  4. Wikkel de vis in aluminiumfolie en zet bij de borden in de voorverwarmde oven.

Saus maken

  1. Snijd de tomaten in 4 stukken.
  2. Blus de pan waarin de vis is gebakken af met wijn en fond.
  3. Leg de tomaten erin en kook een paar minuten tot de tomaten zacht zijn.
  4. Maal de tomaten met een beetje vocht in een kleine keukenmachine fijn.
  5. Zeef de tomaten en voeg al het vocht weer toe aan de saus.
  6. Voeg ook het vocht van de venkel toe.
  7. Roer als laatste de ricotta door de saus en breng op smaak met peper en zout.
  8. Roer de kappertjes door de saus.

Bord opmaken

  1. Schep eerst de venkel op het bord.
  2. Schep de pasta erop.
  3. Voeg de saus toe.
  4. Leg de vis er bovenop.