Tiramisu ijs

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

  • 75 g suiker
  • 25 g water
  • 2 eierdooiers
  • 1 ei
  • 250 g mascarpone
  • 1 kop espresso
  • 1 blaadje gelatine
  • 2 amaretto koekjes per persson

Bereiding

Suikersiroop

  1. Breng de suiker met het water aan de kook totdat de suiker en laat afkoelen.

Ijs maken

  1. Week de gelatine in koud water (15 minuten).
  2. Klop de eidooiers en het ei in een keukenmachine en giet er al kloppend, straalsgewijs de suikersiroop bij.
  3. Laat nog 4 à 5 minuten verder kloppen tot een stevig mengsel.
  4. Voeg vervolgens de mascarpone toe en meng goed.
  5. Zet een espresso en bewaar de helf voor het afmaken van het bord.
  6. Los de gelatine op in de andere helft van de warme koffie.
  7. Roer dit vervolgens onder het mascarponemengsel.
  8. Doe het mengsel in een silikonen (cake)vorm.
  9. Laat opstijven in de diepvries (minimaal één uur).

Bord opmaken

  1. Haal het ijs uit de diepvries en snijd er plakjes van.
  2. Leg het ijs in een schaaltje.
  3. Doop de amaretto koekjes in de koffie.
  4. Leg ze tegen het ijs.
  5. Werk eventueel af met een choclade koffieboontje en wat cacaopoeder.