Tiramisu ijs

Ingrediënten
Voor 4-6 personen
- 75 g suiker
- 25 g water
- 2 eierdooiers
- 1 ei
- 250 g mascarpone
- 1 kop espresso
- 1 blaadje gelatine
- 2 amaretto koekjes per persson
Bereiding
Suikersiroop
- Breng de suiker met het water aan de kook totdat de suiker en laat afkoelen.
Ijs maken
- Week de gelatine in koud water (15 minuten).
- Klop de eidooiers en het ei in een keukenmachine en giet er al kloppend, straalsgewijs de suikersiroop bij.
- Laat nog 4 à 5 minuten verder kloppen tot een stevig mengsel.
- Voeg vervolgens de mascarpone toe en meng goed.
- Zet een espresso en bewaar de helf voor het afmaken van het bord.
- Los de gelatine op in de andere helft van de warme koffie.
- Roer dit vervolgens onder het mascarponemengsel.
- Doe het mengsel in een silikonen (cake)vorm.
- Laat opstijven in de diepvries (minimaal één uur).
Bord opmaken
- Haal het ijs uit de diepvries en snijd er plakjes van.
- Leg het ijs in een schaaltje.
- Doop de amaretto koekjes in de koffie.
- Leg ze tegen het ijs.
- Werk eventueel af met een choclade koffieboontje en wat cacaopoeder.