Tomaten crostini

Ingrediënten
- buffalo mozzarella
- crostini (of (zuurdesem) stokbrood)
Halfgedroogde tomaten
- Cherry tomaten
- Olijfolie (extra vierge)
- Peper
- Zout
- Rietsuiker
- Tijm
- Rozemarijn
Gemarineerde tomaten
- Cherry tomaten
- Olijfolie (extra vierge)
- Peper
- Basilicum
- sinaasappelbalsamico
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100°.
Halfgedroogde tomaten
(1-1,5 uur)
- Snijd de tomaatjes door midden
- Vermeng de helft van de tomaatjes met olie, peper, zout en een beetje rietsuiker.
- Leg op een bakblik met bakpapier.
- Tijm en rozemarijn fijnsnijden en op de tomaten leggen.
- In de oven 1-1,5 uur drogen.
Tomaten marineren
(5 minuten)
Start half uur voor het opdienen.
- Kruid de nadere helft van de tomaten met peper en een beetje zout.
- Hak de basilicum en vermeng met de tomaatjes.
- Sprenkel er nu wat olie over en een paar druppels sinaasappelbalsamico.
- Zet weg tot gebruik.
Crostini maken
(gebruik eventueel kant en klare crostini)
- Bij gebruik van voorgebakken stokbrood, bak je het stokbrood eerst af.
- Snij het stokbrood in dunne sneetjes.
- Bak ongeveer 10 minuten in oven op 180° of tot ze goudbruin zijn.
- Wrijf de crostini’s in met wat knoflook als ze nog warm zijn.
Opmaken gerechtje
- Druppel een beetje olie over de crostini.
- Leg aan een kant de halfgedroogde tomaatjes.
- Leg aan de andere kant de gemarineerde tomaatjes.
- Leg in het midden een beetje buffalo mozzerella.