Tomaten crostini

Ingrediënten

  • buffalo mozzarella
  • crostini (of (zuurdesem) stokbrood)

Halfgedroogde tomaten

  • Cherry tomaten
  • Olijfolie (extra vierge)
  • Peper
  • Zout
  • Rietsuiker
  • Tijm
  • Rozemarijn

Gemarineerde tomaten

  • Cherry tomaten
  • Olijfolie (extra vierge)
  • Peper
  • Basilicum
  • sinaasappelbalsamico

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100°.

Halfgedroogde tomaten

(1-1,5 uur)

  1. Snijd de tomaatjes door midden
  2. Vermeng de helft van de tomaatjes met olie, peper, zout en een beetje rietsuiker.
  3. Leg op een bakblik met bakpapier.
  4. Tijm en rozemarijn fijnsnijden en op de tomaten leggen.
  5. In de oven 1-1,5 uur drogen.

Tomaten marineren

(5 minuten)

Start half uur voor het opdienen.

  1. Kruid de nadere helft van de tomaten met peper en een beetje zout.
  2. Hak de basilicum en vermeng met de tomaatjes.
  3. Sprenkel er nu wat olie over en een paar druppels sinaasappelbalsamico.
  4. Zet weg tot gebruik.

Crostini maken

(gebruik eventueel kant en klare crostini)

  1. Bij gebruik van voorgebakken stokbrood, bak je het stokbrood eerst af.
  2. Snij het stokbrood in dunne sneetjes.
  3. Bak ongeveer 10 minuten in oven op 180° of tot ze goudbruin zijn.
  4. Wrijf de crostini’s in met wat knoflook als ze nog warm zijn.

Opmaken gerechtje

  1. Druppel een beetje olie over de crostini.
  2. Leg aan een kant de halfgedroogde tomaatjes.
  3. Leg aan de andere kant de gemarineerde tomaatjes.
  4. Leg in het midden een beetje buffalo mozzerella.