Toscaanse ravioli

Ingrediënten

Deeg

  • 2 eieren
  • 200 g Farina Tipo 00
  • 1 eetlepel olie

Vulling

  • 100 g Ricotta
  • 1-2 eetlepels groene pesto
  • 3 zongedroogde tomaten (op olie)

Saus

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g baby spinazie
  • 3 blaadjes salie
  • 1 takje oregano
  • 10 groene olijven
  • 3 zongedroogde tomaten (op olie)
  • 10 kappertjes
  • 150 ml kook zuivel of kook room

Bereiding

Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°

Voorbereiden

  1. Snipper de ui.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Snijd de kruiden, tomaten, olijven en kappertjes fijn.

Deeg maken

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine (gebruik kneedhaken) en kneed het deeg 3 minuten.
  2. Kneed vervolgens nog 2 minuten met de hand verder tot een soepel deeg.
  3. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.

Ravioli maken

  1. Verdeel het deeg in 4 stukken en gebruik de pastamachine om het deeg uit te rollen (tot stand 6).
  2. Maak het eerste vel en leg hoopjes vulling op het vel.
  3. Maak het tweede vel. Bevochtig de randen om de vulling heen zodat het vel dat eroverheen komt goed blijft plakken.
  4. Leg het tweede vel eroverheen en druk dit even flink aan, vooral rondom de vulling om te voorkomen dat er te veel lucht tussen komt.
  5. Steek met een gebaksring de ravioli uit het deeg rondom de vulling. Druk nog een keer goed aan.
  6. Leg de ravioli op een met bloem bestoven bord en leg er even een schone theedoek overheen.
  7. Maak op dezelfde manier ravioli uit de overige twee vellen.

Saus maken

  1. Fruit de ui en de knoflook zachtjes in wat olie.
  2. Voeg de spinazie toe en roer totdat de spinazie is geslonken.
  3. Voeg de overige gesneden ingrediënten voor de saus toe.
  4. Voeg tot slot de room toe.

Ravioli koken

  1. Kook de ravioli 2-3 minuten in kokend water.
  2. Serveer met de saus.
Gebaseerd op Peppe Njam kok