Venkel paprika soep

Ingrediënten
- olijfolie (voor groente in de oven)
- 1 sjalot
- 2 rode paprika (in stukken)
- 1 venkelknol (in stukken en het loof bewaard)
- 2 grote tomaten (in stukken)
- 2 tl venkelzaad
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 100 ml groentebouillon
- 1 blikje 400 g tomaten polpa (mutti)
- zout en peper
- 1 theel gedroogde pepertjes
- 1-2 el harissa
- 1 el pesto piccante (Grand’Italia)
- kaastengel (afwerking)
Bereiding (40 minuten)
Verwarm de borden voor in de oven op 180°.
Voorbereiden
- Snijd alle groente in grove stukken.
Bereiding
- Doe alle groente in een ovenvaste schaal.
- Bespenkel de groente met olie en meng goed.
- Strooi wat venkelzaad over de groente en leg de verse kruide bovenop.
- Zet de schaal 10 - 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de schaal uit de oven en verwijder de takjes kruiden.
- Pureer de groente in een blender.
- Doe de puree in een soeppan.
- Voeg de gedroogde peper, tomatenpulp, de groenteboeillon, de harissa en de pesto picante toe.
- Laat nog 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
- Dien de soep op met een kaastengel.