Venkel paprika soep

Ingrediënten

  • olijfolie (voor groente in de oven)
  • 1 sjalot
  • 2 rode paprika (in stukken)
  • 1 venkelknol (in stukken en het loof bewaard)
  • 2 grote tomaten (in stukken)
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 blikje 400 g tomaten polpa (mutti)
  • zout en peper
  • 1 theel gedroogde pepertjes
  • 1-2 el harissa
  • 1 el pesto piccante (Grand’Italia)
  • kaastengel (afwerking)

Bereiding (40 minuten)

Verwarm de borden voor in de oven op 180°.

Voorbereiden

  1. Snijd alle groente in grove stukken.

Bereiding

  1. Doe alle groente in een ovenvaste schaal.
  2. Bespenkel de groente met olie en meng goed.
  3. Strooi wat venkelzaad over de groente en leg de verse kruide bovenop.
  4. Zet de schaal 10 - 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de schaal uit de oven en verwijder de takjes kruiden.
  6. Pureer de groente in een blender.
  7. Doe de puree in een soeppan.
  8. Voeg de gedroogde peper, tomatenpulp, de groenteboeillon, de harissa en de pesto picante toe.
  9. Laat nog 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
  10. Dien de soep op met een kaastengel.