Vistaart (Jamie Oliver)

Ingrediënten

  • 500 g visfilet zonder graten
  • 5 grote aardappelen
  • 2 scharreleieren
  • 300 g verse spinazie

Saus

  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • olijfolie (extra vierge)
  • 3 dl slagroom
  • 2 flinke handen geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse of een belegen Goudse kaas)
  • sap van 1 citroen
  • 1 puddinglepel mosterd
  • 1 grote handvol bladpeterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°

Voorbereiden

(20 minuten)

  1. Kook de eieren (6 minuten).
  2. Kook de aardappelen.
  3. Stoom de spinazie.
  4. Druk zoveel mogelijk water eruit.
  5. Snijd een handvol peterselie klein.
  6. Rasp de kaas (twee handen).

Saus

  1. Snijd de wortel en de ui fijn en fruit op lage temperatuur.
  2. Voeg eventueel een lente-uitje toe.
  3. Voeg visfond toe en laat een beetje inkoken.
  4. Voeg als laatste de room toe en warm nog even door.
  5. Roer peterselie, citroen, mosterdpoeder en kaas erdoor.

ovenschotel maken en bakken

(30 minuten)

  1. Olie de ovenschotel in.
  2. Giet de saus in de ovenschotel.
  3. Snijd de vis in stukken en leg ze op de saus.
  4. Pel de eieren, snijd ze in vieren en verdeel over de saus.
  5. Verdeel de spinazie over de ovenschotel.
  6. Stamp de aardappelen (niet te fijn) en voeg alleen olijfolie toe.
  7. Bedek de ovenschotel met de gepureerde aardappelen.
  8. Voeg als laatste de geraspte kaas toe.
  9. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.