Vistaart (Jamie Oliver)

Ingrediënten
- 500 g visfilet zonder graten
- 5 grote aardappelen
- 2 scharreleieren
- 300 g verse spinazie
Saus
- 1 ui
- 1 winterwortel
- olijfolie (extra vierge)
- 3 dl slagroom
- 2 flinke handen geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse of een belegen Goudse kaas)
- sap van 1 citroen
- 1 puddinglepel mosterd
- 1 grote handvol bladpeterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°
Voorbereiden
(20 minuten)
- Kook de eieren (6 minuten).
- Kook de aardappelen.
- Stoom de spinazie.
- Druk zoveel mogelijk water eruit.
- Snijd een handvol peterselie klein.
- Rasp de kaas (twee handen).
Saus
- Snijd de wortel en de ui fijn en fruit op lage temperatuur.
- Voeg eventueel een lente-uitje toe.
- Voeg visfond toe en laat een beetje inkoken.
- Voeg als laatste de room toe en warm nog even door.
- Roer peterselie, citroen, mosterdpoeder en kaas erdoor.
ovenschotel maken en bakken
(30 minuten)
- Olie de ovenschotel in.
- Giet de saus in de ovenschotel.
- Snijd de vis in stukken en leg ze op de saus.
- Pel de eieren, snijd ze in vieren en verdeel over de saus.
- Verdeel de spinazie over de ovenschotel.
- Stamp de aardappelen (niet te fijn) en voeg alleen olijfolie toe.
- Bedek de ovenschotel met de gepureerde aardappelen.
- Voeg als laatste de geraspte kaas toe.
- Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.