Wildzwijn goulash met paddenstoelen

Verwarm de oven voor op 140°.

Ingrediënten

  • 1,5 kg Wildzwijn goulash

Saus

  • 100 g pancetta
  • 250 g paddenstoelen
  • 3 dikke uien
  • 1 fles rode wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels bosbessen confituur
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 1 kaneelstokje

Kruidenbuiltje

  • 2 kruidnagels
  • 5 jeneverbessen
  • 10 zwarte peperbolletjes
  • enkele blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm

Bereiding

Stoven

(180 minuten of langer totdat het vlees zacht is)

Kruidenbuiltje maken

  1. Kneus de kruidnagels, jeneverbessen, enkele zwarte peperbollen in de vijzel.
  2. Doe ze in een thee-ei of een koffiefilter.

Voorbereiden

  1. Bind, met wat keukentouw, een paar takjes tijm tussen twee (verse) laurierblaadjes.
  2. Pel en snipper de uien (niet te fijn).
  3. Maak de paddenstoelen schoon.

Vlees bakken

  1. Bak het vlees in porties aan, haal uit de pan en zet even apart in een kom.
    (Gebruik een stoofpot en een braadpan voor het aanbakken van het vlees).
  2. Bak en kleur de uien in de stoofpot op een laag vuur zodat ze karamelliseren.
  3. Voeg het vlees, nadat het gebakken is, toe aan de uien.
  4. Strooi er wat bloem overheen en bak even mee.
  5. Blus de andere braadpan af met rode wijn en verwarm de wijn.
  6. Giet nu bij het stoofvlees.
  7. Snijd de sneetjes peperkoek in blokjes en voeg toe aan de stoofpot.
  8. Voeg tenslotte de bessenconfituur, de mosterd, een kaneelstok, het kruidenzakje en de verse kruiden toe.
  9. Plaats de deksel op de pan en zet deze in de voorverwarmde oven.
  10. Bak de paddenstoelen en voeg deze een half uur voor het einde van de stooftijd toe.
  11. Controleer regelmatig de gaarheid van het vlees.

Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.