Wildzwijn goulash met paddenstoelen

Verwarm de oven voor op 140°.
Ingrediënten
- 1,5 kg Wildzwijn goulash
Saus
- 100 g pancetta
- 250 g paddenstoelen
- 3 dikke uien
- 1 fles rode wijn
- 1 eetlepel bloem
- 3 eetlepels bosbessen confituur
- 2 sneetjes peperkoek
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 1 kaneelstokje
Kruidenbuiltje
- 2 kruidnagels
- 5 jeneverbessen
- 10 zwarte peperbolletjes
- enkele blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
Bereiding
Stoven
(180 minuten of langer totdat het vlees zacht is)
Kruidenbuiltje maken
- Kneus de kruidnagels, jeneverbessen, enkele zwarte peperbollen in de vijzel.
- Doe ze in een thee-ei of een koffiefilter.
Voorbereiden
- Bind, met wat keukentouw, een paar takjes tijm tussen twee (verse) laurierblaadjes.
- Pel en snipper de uien (niet te fijn).
- Maak de paddenstoelen schoon.
Vlees bakken
- Bak het vlees in porties aan, haal uit de pan en zet even apart in een kom.
(Gebruik een stoofpot en een braadpan voor het aanbakken van het vlees). - Bak en kleur de uien in de stoofpot op een laag vuur zodat ze karamelliseren.
- Voeg het vlees, nadat het gebakken is, toe aan de uien.
- Strooi er wat bloem overheen en bak even mee.
- Blus de andere braadpan af met rode wijn en verwarm de wijn.
- Giet nu bij het stoofvlees.
- Snijd de sneetjes peperkoek in blokjes en voeg toe aan de stoofpot.
- Voeg tenslotte de bessenconfituur, de mosterd, een kaneelstok, het kruidenzakje en de verse kruiden toe.
- Plaats de deksel op de pan en zet deze in de voorverwarmde oven.
- Bak de paddenstoelen en voeg deze een half uur voor het einde van de stooftijd toe.
- Controleer regelmatig de gaarheid van het vlees.
Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.