Wildzwijn goulash in bokbier

Verwarm de oven voor op 120°.
Ingrediënten
- 1 kg wildzwijnpoulet (liefst uit de voorbout)
- 2 dikke uien
- 1 winterwortel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 el bloem
- 1 flesje bokbier
- 1/2 glas wildfond
- paar takjes tijm
- paar takjes majoraan
- 1 takje rozemarijn
- 3 verse laurierblaadjes
Kruidenbuiltje
- 1 el provinciaalse kruiden
- 5 jeneverbessen
- 10 peperkorrels
- 3 kruidnagels
Voor de saus
- 1 el mosterd
- 1 el bramen jam
- 1 plak ontbijtkoek
Bereiding
Stoven
(90 minuten of langer totdat het vlees zacht is)
Voorbereiden
- Snipper de ui.
- Snijd de wortel en de selderij in grove stukken.
- Bind de tijm, rozemarijn en de majoraan tussen twee laurierblaadjes.
- Doe alle droge kruiden in een thee-ei of filterzakje.
Stoof maken
- Kruid de poulet met peper, zout en een snufje paprikapoeder (of goulash kruiden).
- Bak de poulet in meerdere porties rondom snel bruin en bewaar zolang in een kom.
- Bak in dezelfde pan de gesnipperde uien.
- Bak de wortel en de selderij kort mee.
- Voeg het vlees toe.
- Voeg de bloem toe en bak kort mee.
- Voeg het bier toe.
- Voeg de fond toe.
- Voeg de verse kruiden en kruidenbuiltje toe aan de stoof.
- Zet de pan met deksel voor ongeveer 1,5 uur in de oven.
- Controleer tussendoor de gaarheid van het vlees.
- Haal het vlees uit de pan en kook de saus kort in.
- Voeg de mosterd, ontbijtkoek en bramenjam toe en roer totdat de ontbijtkoek is opgelost.
- Voeg het vlees weer toe.
Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.