Wildzwijn goulash in bokbier

Verwarm de oven voor op 120°.

Ingrediënten

  • 1 kg wildzwijnpoulet (liefst uit de voorbout)
  • 2 dikke uien
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el bloem
  • 1 flesje bokbier
  • 1/2 glas wildfond
  • paar takjes tijm
  • paar takjes majoraan
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 verse laurierblaadjes

Kruidenbuiltje

  • 1 el provinciaalse kruiden
  • 5 jeneverbessen
  • 10 peperkorrels
  • 3 kruidnagels

Voor de saus

  • 1 el mosterd
  • 1 el bramen jam
  • 1 plak ontbijtkoek

Bereiding

Stoven

(90 minuten of langer totdat het vlees zacht is)

Voorbereiden

  1. Snipper de ui.
  2. Snijd de wortel en de selderij in grove stukken.
  3. Bind de tijm, rozemarijn en de majoraan tussen twee laurierblaadjes.
  4. Doe alle droge kruiden in een thee-ei of filterzakje.

Stoof maken

  1. Kruid de poulet met peper, zout en een snufje paprikapoeder (of goulash kruiden).
  2. Bak de poulet in meerdere porties rondom snel bruin en bewaar zolang in een kom.
  3. Bak in dezelfde pan de gesnipperde uien.
  4. Bak de wortel en de selderij kort mee.
  5. Voeg het vlees toe.
  6. Voeg de bloem toe en bak kort mee.
  7. Voeg het bier toe.
  8. Voeg de fond toe.
  9. Voeg de verse kruiden en kruidenbuiltje toe aan de stoof.
  10. Zet de pan met deksel voor ongeveer 1,5 uur in de oven.
  11. Controleer tussendoor de gaarheid van het vlees.
  12. Haal het vlees uit de pan en kook de saus kort in.
  13. Voeg de mosterd, ontbijtkoek en bramenjam toe en roer totdat de ontbijtkoek is opgelost.
  14. Voeg het vlees weer toe.

Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.