Herfststoof in leffebier

Verwarm de oven voor op 135°.

Ingrediënten

  • 1 kg wildzwijnpoulet (liefst uit de voorbout)
  • 2 dikke uien
  • paar takjes tijm
  • 3 verse laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 1 el stroop
  • 1 flesje Leffe bruin
  • paddenstoelenfond
  • 1 bakje paddenstoelen (liefst mix van bunderzwam en shiitaken)
  • 2 à 3 lenteuien

Bereiding

Stoven

(90 minuten of langer totdat het vlees zacht is)

Voorbereiden

  1. Snipper de ui.
  2. Scheur de laurierblaadjes in en prik er de kruidnagels in.

Stoof maken

  1. Kruid de poulet met peper, zout en een snufje paprikapoeder en zeef er wat bloem overeen.
  2. Bak de poulet in meerdere porties rondom snel bruin en bewaar zolang in een kom.
  3. Bak in dezelfde pan de gesnipperde uien met de geritste tijm.
  4. Zodra de uien beginnen te kleuren voeg je de stroop toe en roer tot deze is opgenomen.
  5. Voeg de fond toe.
  6. Voeg het bier toe.
  7. Doe het vlees erbij.
  8. Voeg de laurierblaadjes toe.
  9. Zet de pan met deksel voor ongeveer 1,5 uur in de oven.
  10. Controleer tussendoor de gaarheid van het vlees.
  11. Bak voor het opdienen de paddenstoelen met de lente-uien in een apart pannetje
    (voeg wat Franse kruiden toe (Oil & Vinigar)).
  12. Verdeel de paddenstoelen over de herfststoof en dien op.
  13. Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.

Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.