Herfststoof in leffebier

Verwarm de oven voor op 135°.
Ingrediënten
- 1 kg wildzwijnpoulet (liefst uit de voorbout)
- 2 dikke uien
- paar takjes tijm
- 3 verse laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 1 el stroop
- 1 flesje Leffe bruin
- paddenstoelenfond
- 1 bakje paddenstoelen (liefst mix van bunderzwam en shiitaken)
- 2 à 3 lenteuien
Bereiding
Stoven
(90 minuten of langer totdat het vlees zacht is)
Voorbereiden
- Snipper de ui.
- Scheur de laurierblaadjes in en prik er de kruidnagels in.
Stoof maken
- Kruid de poulet met peper, zout en een snufje paprikapoeder en zeef er wat bloem overeen.
- Bak de poulet in meerdere porties rondom snel bruin en bewaar zolang in een kom.
- Bak in dezelfde pan de gesnipperde uien met de geritste tijm.
- Zodra de uien beginnen te kleuren voeg je de stroop toe en roer tot deze is opgenomen.
- Voeg de fond toe.
- Voeg het bier toe.
- Doe het vlees erbij.
- Voeg de laurierblaadjes toe.
- Zet de pan met deksel voor ongeveer 1,5 uur in de oven.
- Controleer tussendoor de gaarheid van het vlees.
- Bak voor het opdienen de paddenstoelen met de lente-uien in een apart pannetje
(voeg wat Franse kruiden toe (Oil & Vinigar)). - Verdeel de paddenstoelen over de herfststoof en dien op.
- Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.
Maak de stoof een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.